نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorیعقوب زاده, زهراfa_IR
dc.contributor.authorنصراله زاده ساروی, حسنfa_IR
dc.contributor.authorصفری, رضاfa_IR
dc.date.accessioned1400-04-13T10:49:29Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-07-04T10:49:29Z
dc.date.available1400-04-13T10:49:29Zfa_IR
dc.date.available2021-07-04T10:49:29Z
dc.date.issued2021-07-01en_US
dc.date.issued1400-04-10fa_IR
dc.identifier.citationیعقوب زاده, زهرا, نصراله زاده ساروی, حسن, صفری, رضا. (1400). مقاله علمی – پژوهشی: تغییرات روند کیفیت باکتریایی آب و ارتباط آن با برخی پارامترهای محیطی در اطراف پرورش ماهی در قفس حوزه جنوبی دریای خزر (منطقه نوشهر). مجله علمي شيلات ايران, 30(2), 11-22.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2408-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/837468
dc.description.abstractهدف از این تحقیق تغییرات روند کیفیت باکتریایی (باکتری‌‌های شاخص) آب و ارتباط آن با برخی از پارامترهای محیطی اطراف پرورش ماهی در قفس منطقه جنوبی دریای خزر (نوشهر- استان مازندران) می‌باشد. بدین منظور ،نمونه‌برداری از آب منطقه جنوبی دریای خزر در منطقه توسکاتوک شهرستان نوشهر در استان مازندران، از دی ماه 1396 لغایت آذر ماه 1397طی دوره پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان در فواصل مختلف (سایه قفس، 200 و 1000 متر) قفس استقرار یافته، صورت گرفت. نتایج نشان داد در کل دوره پرورش حداکثر میانگین کل باکتری‌‌های آب CFU/ml  18750 در ایستگاه 200 متری قفس، قبل از دوره پرورش و حداقل میانگین کل باکتری‌‌های آب CFU/ml  3250 در ایستگاه 200 متری قفس انتهای دوره پرورش مشاهده شد. حضور کلیفرم کل و کلیفرم مدفوعی در نمونه‌های آب به‌ترتیب 75/18% و 08/2% ثبت شد و استرپتوکوک مدفوعی آب در هیچ‌یک از ایستگاه‌‌های نمونه‌برداری مشاهده نشد و در این وضعیت پرورش ماهی در قفس سبب  آلودگی نبوده است. حداکثر و حداقل دمای آب، pH، کدورت، درصد اشباعیت و اکسیژن خواهی بیولوژیک به‌ترتیب برابر 50/26 و 00/7 درجه سانتی‌گراد، 71/8 و 29/8، 71/19 و 52/0 NTU،‌  87 و 160 درصد و 32/1 و 39/8 میلی‌گرم بر لیتر ثبت گردید. براساس آزمون مولفه اصلی، نتایج نشان داد که متغیرهای pH و دمای آب دارای بیشترین واریانس هستند و باکتری کل به همراه کدورت آب در مولفه سوم همبستگی مثبت معنی‌داری نشان داد (05/0p<). نتایج این مطالعه نشان داد که شیب مناسب منطقه، جریان مناسب آب در اطراف  قفس‌های کوچک مقیاس سبب کاهش آلودگی میکروبی در سایه قفس نسبت به ایستگاه‌‌های خارج از قفس شده است.fa_IR
dc.format.extent596
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectکیفیت باکتریاییfa_IR
dc.subjectفیزیکوشیمیاییfa_IR
dc.subjectقفس‌‌های پرورش ماهیfa_IR
dc.subjectقزل‌‌آلای رنگین‌‌کمانfa_IR
dc.subjectنوشهرfa_IR
dc.subjectآلودگي محيطهاي آبيfa_IR
dc.titleمقاله علمی – پژوهشی: تغییرات روند کیفیت باکتریایی آب و ارتباط آن با برخی پارامترهای محیطی در اطراف پرورش ماهی در قفس حوزه جنوبی دریای خزر (منطقه نوشهر)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentموسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، ، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزیfa_IR
dc.contributor.departmentموسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، ، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزیfa_IR
dc.contributor.departmentموسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، ، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزیfa_IR
dc.citation.volume30
dc.citation.issue2
dc.citation.spage11
dc.citation.epage22


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد