مقاله علمی – پژوهشی: تغییرات روند کیفیت باکتریایی آب و ارتباط آن با برخی پارامترهای محیطی در اطراف پرورش ماهی در قفس حوزه جنوبی دریای خزر (منطقه نوشهر)
(ندگان)پدیدآور
یعقوب زاده, زهرانصراله زاده ساروی, حسنصفری, رضانوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از این تحقیق تغییرات روند کیفیت باکتریایی (باکتریهای شاخص) آب و ارتباط آن با برخی از پارامترهای محیطی اطراف پرورش ماهی در قفس منطقه جنوبی دریای خزر (نوشهر- استان مازندران) میباشد. بدین منظور ،نمونهبرداری از آب منطقه جنوبی دریای خزر در منطقه توسکاتوک شهرستان نوشهر در استان مازندران، از دی ماه 1396 لغایت آذر ماه 1397طی دوره پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان در فواصل مختلف (سایه قفس، 200 و 1000 متر) قفس استقرار یافته، صورت گرفت. نتایج نشان داد در کل دوره پرورش حداکثر میانگین کل باکتریهای آب CFU/ml 18750 در ایستگاه 200 متری قفس، قبل از دوره پرورش و حداقل میانگین کل باکتریهای آب CFU/ml 3250 در ایستگاه 200 متری قفس انتهای دوره پرورش مشاهده شد. حضور کلیفرم کل و کلیفرم مدفوعی در نمونههای آب بهترتیب 75/18% و 08/2% ثبت شد و استرپتوکوک مدفوعی آب در هیچیک از ایستگاههای نمونهبرداری مشاهده نشد و در این وضعیت پرورش ماهی در قفس سبب آلودگی نبوده است. حداکثر و حداقل دمای آب، pH، کدورت، درصد اشباعیت و اکسیژن خواهی بیولوژیک بهترتیب برابر 50/26 و 00/7 درجه سانتیگراد، 71/8 و 29/8، 71/19 و 52/0 NTU، 87 و 160 درصد و 32/1 و 39/8 میلیگرم بر لیتر ثبت گردید. براساس آزمون مولفه اصلی، نتایج نشان داد که متغیرهای pH و دمای آب دارای بیشترین واریانس هستند و باکتری کل به همراه کدورت آب در مولفه سوم همبستگی مثبت معنیداری نشان داد (05/0p
کلید واژگان
کیفیت باکتریاییفیزیکوشیمیایی
قفسهای پرورش ماهی
قزلآلای رنگینکمان
نوشهر
آلودگي محيطهاي آبي
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2021-07-011400-04-10
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، ، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزیموسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، ، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، ، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
شاپا
1026-13542322-5998




