| dc.contributor.author | هراتیان, زهرا | fa_IR |
| dc.contributor.author | سیدعلیپور, باقر | fa_IR |
| dc.contributor.author | والیزادگان, فرهاد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-04-13T09:21:44Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-07-04T09:21:45Z | |
| dc.date.available | 1400-04-13T09:21:44Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-07-04T09:21:45Z | |
| dc.date.issued | 2021-01-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1399-10-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | هراتیان, زهرا, سیدعلیپور, باقر, والیزادگان, فرهاد. (1399). اثر حفاظتی عصاره میوه عناب (Ziziphus jujuba) برفعالیت آنزیم استیل کولین استراز و استرس اکسیداتیو در سرم و کورتکس موش صحرایی نر تیمار شده با مورفین. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان, 29(4), 122-133. doi: 10.32598/JGUMS.29.4.2 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-4048 | |
| dc.identifier.issn | 2008-4056 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.32598/JGUMS.29.4.2 | |
| dc.identifier.uri | http://journal.gums.ac.ir/article-1-2155-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/834515 | |
| dc.description.abstract | زمینه: یکی از مکانیسمهای مرتبط با سمیت نورونی مورفین استرس اکسیداتیو است. عصاره میوه عناب با خواص آنتیاکسیدانی سبب کاهش استرس اکسیداتیو میشود.
هدف: این مطالعه با هدف تعیین اثر حفاظتی عصاره میوه عناب بر فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی و استیل کولین استراز کورتکس و سرم در موش صحرایی نر تیمارشده با مورفین انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی 42 سر موش صحرایی به صورت تصادفی به شش گروه هفتتایی تقسیم شده و گروهها به مدت 30 روز با دُزهای 100 و 200 کیلوگرم بر میلیگرم عصاره گیاهی به فرم خوراکی و مورفین 5/0 کیلوگرم بر میلیگرم به صورت درونصفاقی بررسی شدند. بعد از خونگیری و جدا کردن سرم و هموژن کردن بافت کورتکس، سنجش آنزیمهای استیل کولین استراز، کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز انجام شد. تجزیه و تحلیل دادهها با آزمون واریانس یکطرفه انجام شد.
یافتهها: تجویز خوراکی عصاره گیاه عناب با دُز 100 و 200 کیلوگرم بر میلیگرم سبب افزایش فعالیت آنزیم استیل کولین استراز، کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز در سرم و کورتکس نسبت به گروه مورفین شد (01/P<0). تجویز عصاره عناب با دُز 200 به همراه مورفین سبب افزایش معنیداری در فعالیت آنزیم استیل کولین استراز نسبت به گروه مورفین در کورتکس شد (01/P<0).
نتیجهگیری: نتایج نشان میدهد عصاره میوه عناب، احتمالاً از طریق افزایش فعالیت آنتیاکسیدانی، یک اثر مفید در جلوگیری از بروز اثرات مصرف مورفین در کورتکس اعمال میکند. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی گیلان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Guilan University of Medical Sciences | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.32598/JGUMS.29.4.2 | |
| dc.subject | استرس اکسیداتیو | fa_IR |
| dc.subject | استیل کولین استراز | fa_IR |
| dc.subject | عصاره میوه عناب | fa_IR |
| dc.subject | کورتکس | fa_IR |
| dc.subject | موش صحرایی | fa_IR |
| dc.subject | تخصصي | fa_IR |
| dc.title | اثر حفاظتی عصاره میوه عناب (Ziziphus jujuba) برفعالیت آنزیم استیل کولین استراز و استرس اکسیداتیو در سرم و کورتکس موش صحرایی نر تیمار شده با مورفین | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران، بابلسر, ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیست سلولی و مولکولی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران، بابلسر, ایران. | fa_IR |
| dc.citation.volume | 29 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 122 | |
| dc.citation.epage | 133 | |