نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorهراتیان, زهراfa_IR
dc.contributor.authorسیدعلی‌پور, باقرfa_IR
dc.contributor.authorوالی‌زادگان, فرهادfa_IR
dc.date.accessioned1400-04-13T09:21:44Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-07-04T09:21:45Z
dc.date.available1400-04-13T09:21:44Zfa_IR
dc.date.available2021-07-04T09:21:45Z
dc.date.issued2021-01-01en_US
dc.date.issued1399-10-12fa_IR
dc.identifier.citationهراتیان, زهرا, سیدعلی‌پور, باقر, والی‌زادگان, فرهاد. (1399). اثر حفاظتی عصاره میوه عناب (Ziziphus jujuba) برفعالیت آنزیم استیل کولین استراز و استرس اکسیداتیو در سرم و کورتکس موش صحرایی نر تیمار شده با مورفین. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان, 29(4), 122-133. doi: 10.32598/JGUMS.29.4.2fa_IR
dc.identifier.issn2008-4048
dc.identifier.issn2008-4056
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.32598/JGUMS.29.4.2
dc.identifier.urihttp://journal.gums.ac.ir/article-1-2155-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/834515
dc.description.abstractزمینه: یکی از مکانیسم‌های مرتبط با سمیت نورونی مورفین استرس اکسیداتیو است. عصاره میوه عناب با خواص آنتی‌اکسیدانی سبب کاهش استرس اکسیداتیو می‌شود.  هدف: این مطالعه با هدف تعیین اثر حفاظتی عصاره میوه عناب بر فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی و استیل کولین استراز کورتکس و سرم در موش صحرایی نر تیمارشده با مورفین انجام شد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی 42 سر موش صحرایی به صورت تصادفی به شش گروه هفت‌تایی تقسیم شده و گروه‌ها به مدت 30 روز با دُزهای 100 و 200 کیلو‌گرم بر میلی‌گرم عصاره گیاهی به فرم خوراکی و مورفین 5/0 کیلو‌گرم بر میلی‌گرم به صورت درون‌صفاقی بررسی شدند. بعد از خون‌گیری و جدا کردن سرم و هموژن کردن بافت کورتکس، سنجش آنزیم‌های استیل کولین استراز، کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز انجام شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با آزمون واریانس یک‌طرفه انجام شد. یافته‌ها: تجویز خوراکی عصاره گیاه عناب با دُز 100 و 200 کیلو‌گرم بر میلی‌گرم سبب افزایش فعالیت آنزیم استیل کولین استراز، کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز در سرم و کورتکس نسبت به گروه مورفین شد (01/P<0). تجویز عصاره عناب با دُز 200 به همراه مورفین سبب افزایش معنی‌داری در فعالیت آنزیم استیل کولین استراز نسبت به گروه مورفین در کورتکس شد (01/P<0).  نتیجه‌گیری: نتایج نشان می‌دهد عصاره میوه عناب، احتمالاً از طریق افزایش فعالیت آنتی‌اکسیدانی، یک اثر مفید در جلوگیری از بروز اثرات مصرف مورفین در کورتکس اعمال می‌کند. fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Guilan University of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.32598/JGUMS.29.4.2
dc.subjectاسترس اکسیداتیوfa_IR
dc.subjectاستیل کولین استرازfa_IR
dc.subjectعصاره میوه عنابfa_IR
dc.subjectکورتکسfa_IR
dc.subjectموش صحراییfa_IR
dc.subjectتخصصيfa_IR
dc.titleاثر حفاظتی عصاره میوه عناب (Ziziphus jujuba) برفعالیت آنزیم استیل کولین استراز و استرس اکسیداتیو در سرم و کورتکس موش صحرایی نر تیمار شده با مورفینfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران، بابلسر, ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست سلولی و مولکولی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران، بابلسر, ایران.fa_IR
dc.citation.volume29
dc.citation.issue4
dc.citation.spage122
dc.citation.epage133


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد