اثر حفاظتی عصاره میوه عناب (Ziziphus jujuba) برفعالیت آنزیم استیل کولین استراز و استرس اکسیداتیو در سرم و کورتکس موش صحرایی نر تیمار شده با مورفین
(ندگان)پدیدآور
هراتیان, زهراسیدعلیپور, باقروالیزادگان, فرهاد
نوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه: یکی از مکانیسمهای مرتبط با سمیت نورونی مورفین استرس اکسیداتیو است. عصاره میوه عناب با خواص آنتیاکسیدانی سبب کاهش استرس اکسیداتیو میشود.
هدف: این مطالعه با هدف تعیین اثر حفاظتی عصاره میوه عناب بر فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی و استیل کولین استراز کورتکس و سرم در موش صحرایی نر تیمارشده با مورفین انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی 42 سر موش صحرایی به صورت تصادفی به شش گروه هفتتایی تقسیم شده و گروهها به مدت 30 روز با دُزهای 100 و 200 کیلوگرم بر میلیگرم عصاره گیاهی به فرم خوراکی و مورفین 5/0 کیلوگرم بر میلیگرم به صورت درونصفاقی بررسی شدند. بعد از خونگیری و جدا کردن سرم و هموژن کردن بافت کورتکس، سنجش آنزیمهای استیل کولین استراز، کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز انجام شد. تجزیه و تحلیل دادهها با آزمون واریانس یکطرفه انجام شد.
یافتهها: تجویز خوراکی عصاره گیاه عناب با دُز 100 و 200 کیلوگرم بر میلیگرم سبب افزایش فعالیت آنزیم استیل کولین استراز، کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز در سرم و کورتکس نسبت به گروه مورفین شد (01/P
کلید واژگان
استرس اکسیداتیواستیل کولین استراز
عصاره میوه عناب
کورتکس
موش صحرایی
تخصصي
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2021-01-011399-10-12
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی گیلانسازمان پدید آورنده
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران، بابلسر, ایران.گروه زیست سلولی و مولکولی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران.
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران، بابلسر, ایران.
شاپا
2008-40482008-4056



