نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorغنی, عسکرfa_IR
dc.contributor.authorنعمتی, سید حسینfa_IR
dc.contributor.authorعزیزی, مجیدfa_IR
dc.contributor.authorسحرخیز, محمد جمالfa_IR
dc.contributor.authorفارسی, محمدfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T22:19:45Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T22:19:46Z
dc.date.available1400-03-19T22:19:45Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T22:19:46Z
dc.date.issued2014-02-20en_US
dc.date.issued1392-12-01fa_IR
dc.date.submitted2014-01-06en_US
dc.date.submitted1392-10-16fa_IR
dc.identifier.citationغنی, عسکر, نعمتی, سید حسین, عزیزی, مجید, سحرخیز, محمد جمال, فارسی, محمد. (1392). بررسی تنوع بیوشیمیایی عصاره تعدادی از جمعیت‌های نعنای خوراکی (Mentha spicata L.). علوم باغبانی, 27(4), 433-443. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.30656fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.30656
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_32645.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818268
dc.description.abstractدر این تحقیق به منظور بررسی تنوع بیوشیمیایی عصاره 25 جمعیت نعنای خوراکی، آزمایشی بر پایه طرح کاملا تصادفی با 25 تیمار (جمعیت‌ها) و 3 تکرار به صورت گلدانی در شرایط طبیعی، به اجرا درآمد. بدین منظور، درون هر گلدان 3 عدد استولون به طول 5 سانتی‌متر انتخاب و کشت گردید. در مرحله گلدهی کامل، بوته‌های مربوط به هر تیمار برداشت شدند و مهم‌ترین صفات بیوشیمیایی عصاره شامل: میزان کلروفیل (b,a و کل)، کاروتنوئید، فلاون و فلاونول، فلاونوئید کل، میزان ترکیبات فنلی کل، میزان فعالیت آنتی‌اکسیدانی و میزان کربوهیدرات اندازه‌گیری شد. همچنین جمعیت‌ها از نظر صفات فوق مورد تجزیه خوشه‌ای قرار گرفتند و همبستگی بین صفات بیوشیمیایی عصاره در این جمعیت‌ها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دهنده تفاوت معنی‌دار بین جمعیت‌ها از نظر خصوصیات بیوشیمیایی اندازه‌گیری شده بود. بیشترین و کمترین میزان محتوای کلروفیل کل (77/35 و 5/10 میلی‌گرم بر گرم نمونه تر) به ترتیب مربوط به تیمارهای فارس (منطقه خفر 2) و مازندران (منطقه نور) بود. در بین جمعیت‌های مورد مطالعه، تیمارهای اصفهان 2، مازندران- قائمشهر، مازندران- نور و یاسوج از نظر صفات ارزشمند بیوشیمیایی عصاره (فعالیت آنتی‌اکسیدانی، ترکیبات فنلی، فلاونوئید کل و میزان کربوهیدرات) برتر بودند. همچنین برخی از جمعیت‌های مربوط به استان فارس از نظر رنگیزه‌های کاروتنوئید و محتوای کلروفیل نسب به سایر جمعیت‌ها دارای برتری بودند. همچنین بین فعالیت آنتی‌اکسیدانی، میزان ترکیبات فنلی، میزان فلاونوئید کل همبستگی مثبتی وجود داشت.fa_IR
dc.format.extent206
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.30656
dc.subjectنعنای خوراکیfa_IR
dc.subjectفعالیت آنتی‌اکسیدانیfa_IR
dc.subjectترکیبات فنلیfa_IR
dc.subjectکربوهیدراتfa_IR
dc.subjectهمبستگیfa_IR
dc.titleبررسی تنوع بیوشیمیایی عصاره تعدادی از جمعیت‌های نعنای خوراکی (Mentha spicata L.)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.citation.volume27
dc.citation.issue4
dc.citation.spage433
dc.citation.epage443


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد