| dc.contributor.author | غنی, عسکر | fa_IR |
| dc.contributor.author | نعمتی, سید حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | عزیزی, مجید | fa_IR |
| dc.contributor.author | سحرخیز, محمد جمال | fa_IR |
| dc.contributor.author | فارسی, محمد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T22:19:45Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T22:19:46Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T22:19:45Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T22:19:46Z | |
| dc.date.issued | 2014-02-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1392-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2014-01-06 | en_US |
| dc.date.submitted | 1392-10-16 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | غنی, عسکر, نعمتی, سید حسین, عزیزی, مجید, سحرخیز, محمد جمال, فارسی, محمد. (1392). بررسی تنوع بیوشیمیایی عصاره تعدادی از جمعیتهای نعنای خوراکی (Mentha spicata L.). علوم باغبانی, 27(4), 433-443. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.30656 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.30656 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_32645.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818268 | |
| dc.description.abstract | در این تحقیق به منظور بررسی تنوع بیوشیمیایی عصاره 25 جمعیت نعنای خوراکی، آزمایشی بر پایه طرح کاملا تصادفی با 25 تیمار (جمعیتها) و 3 تکرار به صورت گلدانی در شرایط طبیعی، به اجرا درآمد. بدین منظور، درون هر گلدان 3 عدد استولون به طول 5 سانتیمتر انتخاب و کشت گردید. در مرحله گلدهی کامل، بوتههای مربوط به هر تیمار برداشت شدند و مهمترین صفات بیوشیمیایی عصاره شامل: میزان کلروفیل (b,a و کل)، کاروتنوئید، فلاون و فلاونول، فلاونوئید کل، میزان ترکیبات فنلی کل، میزان فعالیت آنتیاکسیدانی و میزان کربوهیدرات اندازهگیری شد. همچنین جمعیتها از نظر صفات فوق مورد تجزیه خوشهای قرار گرفتند و همبستگی بین صفات بیوشیمیایی عصاره در این جمعیتها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دهنده تفاوت معنیدار بین جمعیتها از نظر خصوصیات بیوشیمیایی اندازهگیری شده بود. بیشترین و کمترین میزان محتوای کلروفیل کل (77/35 و 5/10 میلیگرم بر گرم نمونه تر) به ترتیب مربوط به تیمارهای فارس (منطقه خفر 2) و مازندران (منطقه نور) بود. در بین جمعیتهای مورد مطالعه، تیمارهای اصفهان 2، مازندران- قائمشهر، مازندران- نور و یاسوج از نظر صفات ارزشمند بیوشیمیایی عصاره (فعالیت آنتیاکسیدانی، ترکیبات فنلی، فلاونوئید کل و میزان کربوهیدرات) برتر بودند. همچنین برخی از جمعیتهای مربوط به استان فارس از نظر رنگیزههای کاروتنوئید و محتوای کلروفیل نسب به سایر جمعیتها دارای برتری بودند. همچنین بین فعالیت آنتیاکسیدانی، میزان ترکیبات فنلی، میزان فلاونوئید کل همبستگی مثبتی وجود داشت. | fa_IR |
| dc.format.extent | 206 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.30656 | |
| dc.subject | نعنای خوراکی | fa_IR |
| dc.subject | فعالیت آنتیاکسیدانی | fa_IR |
| dc.subject | ترکیبات فنلی | fa_IR |
| dc.subject | کربوهیدرات | fa_IR |
| dc.subject | همبستگی | fa_IR |
| dc.title | بررسی تنوع بیوشیمیایی عصاره تعدادی از جمعیتهای نعنای خوراکی (Mentha spicata L.) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 27 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 433 | |
| dc.citation.epage | 443 | |