اثر پیش تیمار حرارت و اسانسهای گیاهی بر خواص پس از برداشت پرتقال خونی
(ندگان)پدیدآور
برزنونی, عصمتآقخانی, محمدحسینمسکوکی, عبدالمجیدعباسپورفرد, محمد حسیننوع مدرک
Textمقالات پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
ضایعات پس از برداشت عامل محدودکننده دوره انبارداری بسیاری از میوهها و سبزیجات از جمله مرکبات میباشد. در این تحقیق یک روز پس از برداشت، پرتقال خونی رقم سانگین تحت چهار تیمار مختلف شامل: آب گرم (در دمای 55 درجه به مدت 3 دقیقه)، بخار (100 درجه با روش flushing (شستشو با جریان سریع بخار) در زمان 30 ثانیه) و اسپری کردن میوهها با اسانس آویشن 2 درصد با سورفاکتانت و نمونه شاهد قرار گرفت. میوههای هر تیمار در جعبه گذاشته شد و سپس به مدت 2 ماه در سردخانه با دمای 8 درجه سانتیگراد و با رطوبت نسبی 5±85 درصد و همچنین یک هفته به منظور تطبیق با شرایط بازار در دمای محیط نگهداری شد. نتایج آنالیز دادهها نشان داد که نوع تیمار اثر معنیداری روی پارامترهای کیفی اسیدیته، موادجامد محلول، اندیس رسیدگی و ارزیابی حسی نداشت و نیز در بین تیمارها، تیمار بخاردهی بیشترین تأثیر را در جلوگیری از کاهش وزن طی دوره انبارداری داشته است.
کلید واژگان
پس از برداشتانبارداری
پرتقال خونی
تیمار حرارتی
اسانسهای گیاهی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2014-02-201392-12-01




