نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاحمدی, زهراfa_IR
dc.contributor.authorمیردهقان, سید حسینfa_IR
dc.contributor.authorحکم آبادی, حسینfa_IR
dc.contributor.authorشمشیری, محمد حسینfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T22:19:01Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T22:19:01Z
dc.date.available1400-03-19T22:19:01Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T22:19:01Z
dc.date.issued2014-02-20en_US
dc.date.issued1392-12-01fa_IR
dc.date.submitted2014-01-04en_US
dc.date.submitted1392-10-14fa_IR
dc.identifier.citationاحمدی, زهرا, میردهقان, سید حسین, حکم آبادی, حسین, شمشیری, محمد حسین. (1392). استفاده از بسته‌بندی‎های نانو و پوشش‎دهی خوراکی در بهبود عمر انباری و کیفیت دانه های پسته تازه. علوم باغبانی, 27(4), 367-374. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.30531fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.30531
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_32484.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818260
dc.description.abstractپسته تازه در طول دوره برداشت و پس از برداشت، دستخوش تغییرات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی می‎شود و در نتیجه عمر انباری کوتاهی دارد. هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر نوع بسته‎بندی و پوشش‎دهی بر حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری پسته تازه بود. برای این منظور در دو آزمایش جداگانه، دانه‎های پسته در آزمایش اول با غلظت‎های متفاوت ژل آلوئه ورا (0 (شاهد)، 25، 33 و 50 %) و نانوسید با غلظت‎های 80 و 100 میلی‎گرم در لیتر غوطه‎ور و در دمای C°2±4 برای مدت 40 روز قرار گرفتند. همچنین در بررسی مقایسه فیلم‎های تولید شده از طریق فن آوری نانو با پلاستیک معمولی (نایلون)، دانه‎های پسته در آزمایش دوم بسته‎بندی و در شرایط مذکور انبار شدند. کاهش وزن، کیفیت ظاهری و بازارپسندی پسته‎ها به فاصله هر 5 روز یکبار اندازه گیری شد و میزان چربی و کربوهیدرات های قابل حل در پایان دوره نگهداری محاسبه شد. نتایج نشان داد که فیلم‎های نانو در مقایسه با شاهد، به طور معنی داری(p≤0.01) در کنترل کاهش وزن و حفظ خصوصیات ظاهری پسته‎های تازه مؤثر بود. همچنین میزان کاهش وزن و قهوه‎ای ‎شدن پسته‎های تازه در تیمارهای ژل آلوئه ورا نسبت به شاهد کاهش یافت و بهترین نتیجه (کربوهیدرات قابل حل و کیفیت ظاهری بالا) در تیمار ژل آلوئه ورا 25% در مقایسه با کنترل به دست آمد.fa_IR
dc.format.extent248
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.30531
dc.subjectژل آلوئه وراfa_IR
dc.subjectقهوه ای شدنfa_IR
dc.subjectعمر قفسه ایfa_IR
dc.subjectچربیfa_IR
dc.titleاستفاده از بسته‌بندی‎های نانو و پوشش‎دهی خوراکی در بهبود عمر انباری و کیفیت دانه های پسته تازهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.citation.volume27
dc.citation.issue4
dc.citation.spage367
dc.citation.epage374


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد