| dc.contributor.author | احمدی, زهرا | fa_IR |
| dc.contributor.author | میردهقان, سید حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | حکم آبادی, حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | شمشیری, محمد حسین | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T22:19:01Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T22:19:01Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T22:19:01Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T22:19:01Z | |
| dc.date.issued | 2014-02-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1392-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2014-01-04 | en_US |
| dc.date.submitted | 1392-10-14 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | احمدی, زهرا, میردهقان, سید حسین, حکم آبادی, حسین, شمشیری, محمد حسین. (1392). استفاده از بستهبندیهای نانو و پوششدهی خوراکی در بهبود عمر انباری و کیفیت دانه های پسته تازه. علوم باغبانی, 27(4), 367-374. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.30531 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.30531 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_32484.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818260 | |
| dc.description.abstract | پسته تازه در طول دوره برداشت و پس از برداشت، دستخوش تغییرات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی میشود و در نتیجه عمر انباری کوتاهی دارد. هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر نوع بستهبندی و پوششدهی بر حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری پسته تازه بود. برای این منظور در دو آزمایش جداگانه، دانههای پسته در آزمایش اول با غلظتهای متفاوت ژل آلوئه ورا (0 (شاهد)، 25، 33 و 50 %) و نانوسید با غلظتهای 80 و 100 میلیگرم در لیتر غوطهور و در دمای C°2±4 برای مدت 40 روز قرار گرفتند. همچنین در بررسی مقایسه فیلمهای تولید شده از طریق فن آوری نانو با پلاستیک معمولی (نایلون)، دانههای پسته در آزمایش دوم بستهبندی و در شرایط مذکور انبار شدند. کاهش وزن، کیفیت ظاهری و بازارپسندی پستهها به فاصله هر 5 روز یکبار اندازه گیری شد و میزان چربی و کربوهیدرات های قابل حل در پایان دوره نگهداری محاسبه شد. نتایج نشان داد که فیلمهای نانو در مقایسه با شاهد، به طور معنی داری(p≤0.01) در کنترل کاهش وزن و حفظ خصوصیات ظاهری پستههای تازه مؤثر بود. همچنین میزان کاهش وزن و قهوهای شدن پستههای تازه در تیمارهای ژل آلوئه ورا نسبت به شاهد کاهش یافت و بهترین نتیجه (کربوهیدرات قابل حل و کیفیت ظاهری بالا) در تیمار ژل آلوئه ورا 25% در مقایسه با کنترل به دست آمد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 248 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.30531 | |
| dc.subject | ژل آلوئه ورا | fa_IR |
| dc.subject | قهوه ای شدن | fa_IR |
| dc.subject | عمر قفسه ای | fa_IR |
| dc.subject | چربی | fa_IR |
| dc.title | استفاده از بستهبندیهای نانو و پوششدهی خوراکی در بهبود عمر انباری و کیفیت دانه های پسته تازه | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 27 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 367 | |
| dc.citation.epage | 374 | |