تأثیر اسید سالیسیلیک و تنش شوری بر جوانهزنی بذر و آنتیاکسیدانهای فراسودمند در جوانههای کلم براکلی
(ندگان)پدیدآور
بابالار, مصباحهاشمی, جوادمستوفی, یونسنوع مدرک
Textمقالات پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
سولفورافان مادهای بسیار قوی در کنترل سرطان میباشد. این ماده در کلم براکلی تولید میشود و به نظر میرسد تنش شوری از طریق فعال کردن مقاومت اکتسابی سیستمیک باعث بیشتر شدن تولید سولفورافان گردد. با هدف بهدست آوردن غلظت مناسب شوری برای تولید حداکثر سولفورافان، بههمراه کنترل درصد جوانهزنی، تیمار با NaCl در 5 سطح0، 50، 100، 150، 200 میلیمولار بههمراه اسیدسالیسیلیک (0 ، 100،200 میکرومولار) مورد آزمایش قرار گرفت. برای بررسی تأثیر تیمارها بر حداکثر درصد جوانهزنی، سرعت افزایش و زمان لگ، مدل لجستیک استفاده شد و سولفورافان و ویتامین ث با استفاده از HPLC اندازهگیری شدند. اسید سالیسیلیک مقاومت به شوری را افزایش داد. ترکیب اسید سالیسیلیک و کلرید سدیم غلظت سولفورافان و ویتامینث را افزایش داد. تیمار100 میکرومولار اسید سالیسیلیک بههمراه 100 میلیمولار کلرید سدیم بالاترین غلظت سولفورافان و ویتامین ث، بههمراه بهترین فاکتورهای رشدی را ایجاد نمود.
کلید واژگان
هیدرکسی بنزوئیک اسیدکلرید سدیم
فاکتورهای جوانهزنی
سولفورافان
ویتامین ث
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2014-11-221393-09-01
سازمان پدید آورنده
دانشگاه تهرانپژوهشکده بیوتکنولوژی منطقه مرکزی کشور
دانشگاه تهران




