نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسلمانی زاده, فرهادfa_IR
dc.contributor.authorنصیری, سید مهدیfa_IR
dc.contributor.authorراحمی, مجیدfa_IR
dc.contributor.authorجعفری, عبدالعباسfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T22:15:17Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T22:15:17Z
dc.date.available1400-03-19T22:15:17Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T22:15:17Z
dc.date.issued2013-11-22en_US
dc.date.issued1392-09-01fa_IR
dc.date.submitted2013-09-30en_US
dc.date.submitted1392-07-08fa_IR
dc.identifier.citationسلمانی زاده, فرهاد, نصیری, سید مهدی, راحمی, مجید, جعفری, عبدالعباس. (1392). امکان‌سنجی استفاده از جذب اشعه ایکس به عنوان یک روش غیر مخرب برای تعیین برخی از شاخص های کیفی میوه انار. علوم باغبانی, 27(3), 335-341. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.26391fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.26391
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_32361.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818220
dc.description.abstractدر این پژوهش عکس برداری مقطعی به وسیله جذب اشعه ایکس به عنوان یک روش غیر مخرب برای تخمین برخی شاخص های کیفی میوه انار بررسی شد. بدین منظور از سه رقم میوه انار محلی استان فارس شامل: رباب ملس، رباب ترش و خانی کازرون استفاده شد. تصاویر مقطعی حاصل از اشعه ایکس میوه های انار با استفاده از دستگاه اسکن توموگرافی کامپیوتری تهیه گردید. عدد سی تی تصاویر که بیانگر مقدار جذب اشعه ایکس است با استفاده از نرم افزار K-PACS استخراج گردید. شاخص های کیفی نظیر میزان آنتوسیانین ها، مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون و میزان pH ارقام مختلف انار اندازه گیری شد. رابطه ی شاخص های کیفی و عدد سی تی بدست آمده از تصاویر توموگرافی میوه های انار در قالب مدل های رگرسیون خطی بررسی گردید. مطابق نتایج همبستگی بین عدد سی تی و شاخص های کیفی در تمامی مدل ها بیش از 900/0 به دست آمد. برای ارقام مختلف عدد سی تی همبستگی مثبتی با اسیدیته قابل تیتراسیون و همبستگی منفی با میزان آنتوسیانین ها، pH و مواد جامد محلول داشت. روابط برآورد شاخص های کیفی مربوط به رقم رباب ملس دارای بیشترین دقت بود (با ضرایب تبیین 971/0، 947/0، 963/0، 946/0 به ترتیب برای میزان آنتوسیانین ها، قند کل، اسیدیته و pH). برای همه ارقام بیشترین همبستگی بین مقدار آنتوسیانین ها و عدد سی تی مشاهده شد (با ضرایب تبیین 971/0، 943/0 و 960/0 به ترتیب برای ارقام رباب ملس، رباب ترش و خانی کازرون). نتایج کلی این پژوهش نشان داد که عدد سی تی حاصل از پرتو نگاری اشعه ایکس می تواند به عنوان یک شاخص مفید برای تخمین شاخص های کیفی میوه انار در سنجش های بلادرنگ به کار گرفته شود.fa_IR
dc.format.extent254
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.26391
dc.subjectانارfa_IR
dc.subjectتوموگرافیfa_IR
dc.subjectجذب اشعه ایکسfa_IR
dc.subjectعدد سی تیfa_IR
dc.subjectکیفیت میوهfa_IR
dc.titleامکان‌سنجی استفاده از جذب اشعه ایکس به عنوان یک روش غیر مخرب برای تعیین برخی از شاخص های کیفی میوه انارfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.citation.volume27
dc.citation.issue3
dc.citation.spage335
dc.citation.epage341


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد