نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorروحی, وحیدfa_IR
dc.contributor.authorنیکبخت, علیfa_IR
dc.contributor.authorهوشمند, سعداللهfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T22:12:36Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T22:12:37Z
dc.date.available1400-03-19T22:12:36Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T22:12:37Z
dc.date.issued2015-08-23en_US
dc.date.issued1394-06-01fa_IR
dc.date.submitted2013-09-26en_US
dc.date.submitted1392-07-04fa_IR
dc.identifier.citationروحی, وحید, نیکبخت, علی, هوشمند, سعدالله. (1394). اثر محلول‌پاشی کلرید کلسیم و زمان مختلف محلول‌پاشی بر خصوصیات کمی و کیفی میوه انار رقم ملس ساوه. علوم باغبانی, 29(2), 158-167. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.26271fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.26271
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_34479.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818192
dc.description.abstractبه منظور بررسی اثر محلول پاشی کلرید کلسیم بر خصوصیات کمی و کیفی میوه انار رقم ملس ساوه پژوهشی در سال 1390 در بخش جرقویه سفلی از توابع شهرستان اصفهان اجرا گردید. تیمارهای آزمایشی شامل کلریدکلسیم (صفر، 5 و 10 در هزار) و زمان های مختلف محلول پاشی (15، 45 و 75 روز قبل از برداشت) بود. آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی و در سه تکرار انجام گرفت. فاکتورهای اندازه‌گیری شده شامل درصد ترکیدگی میوه، درصد آفتاب سوختگی، وزن کل میوه، وزن تر دانه، وزن خشک دانه، استحکام پوست میوه، اسید کل، اسیدیته، کل مواد جامد محلول و ویتامین ث بود. مقایسه میانگین‌ها با استفاده از آزمون LSD (در سطح احتمال 5 درصد) انجام شد. نتایج نشان دادند کاربرد کلریدکلسیم میزان ترکیدگی میوه انار را در مقایسه با تیمار شاهد به طور معنی‌داری کاهش داد. مراحل مختلف محلول‌پاشی کلریدکلسیم روی درصد ترکیدگی تفاوت معنی‏داری داشت، با نزدیک شدن به مرحله سوم و زیاد شدن غلطت کلرید کلسیم از میزان ترکیدگی میوه‏ها کاسته شد. اثر کلریدکلسیم در مراحل مختلف و غلظت‏های متفاوت بر روی وزن کل میوه و وزن تر دانه میوه معنی‏دار بود. میوه‌های تیمار شده با کلرید کلسیم میزان استحکام بافت میوه و مواد جامد محلول آن‌ها را افزایش و میزان ویتامین ث آن‌ها را کاهش داد. بطور کلی کلریدکلسیم باعث کاهش درصد ترکیدگی و آفتاب سوختگی شد. غلظت بالاتر و محلول‌پاشی زودتر باعث افزایش فاکتورهای کمی میوه گردید و استحکام بافت پوست میوه با افزایش غلظت و محلول پاشی دیرتر افزایش یافت.fa_IR
dc.format.extent246
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.26271
dc.subjectانارfa_IR
dc.subjectترکیدگیfa_IR
dc.subjectکلریدکلسیمfa_IR
dc.subjectملس ساوهfa_IR
dc.titleاثر محلول‌پاشی کلرید کلسیم و زمان مختلف محلول‌پاشی بر خصوصیات کمی و کیفی میوه انار رقم ملس ساوهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه شهرکردfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه شهرکردfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه شهرکردfa_IR
dc.citation.volume29
dc.citation.issue2
dc.citation.spage158
dc.citation.epage167


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد