اثر محلولپاشی کلرید کلسیم و زمان مختلف محلولپاشی بر خصوصیات کمی و کیفی میوه انار رقم ملس ساوه
(ندگان)پدیدآور
روحی, وحیدنیکبخت, علیهوشمند, سعداللهنوع مدرک
Textمقالات پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی اثر محلول پاشی کلرید کلسیم بر خصوصیات کمی و کیفی میوه انار رقم ملس ساوه پژوهشی در سال 1390 در بخش جرقویه سفلی از توابع شهرستان اصفهان اجرا گردید. تیمارهای آزمایشی شامل کلریدکلسیم (صفر، 5 و 10 در هزار) و زمان های مختلف محلول پاشی (15، 45 و 75 روز قبل از برداشت) بود. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی و در سه تکرار انجام گرفت. فاکتورهای اندازهگیری شده شامل درصد ترکیدگی میوه، درصد آفتاب سوختگی، وزن کل میوه، وزن تر دانه، وزن خشک دانه، استحکام پوست میوه، اسید کل، اسیدیته، کل مواد جامد محلول و ویتامین ث بود. مقایسه میانگینها با استفاده از آزمون LSD (در سطح احتمال 5 درصد) انجام شد. نتایج نشان دادند کاربرد کلریدکلسیم میزان ترکیدگی میوه انار را در مقایسه با تیمار شاهد به طور معنیداری کاهش داد. مراحل مختلف محلولپاشی کلریدکلسیم روی درصد ترکیدگی تفاوت معنیداری داشت، با نزدیک شدن به مرحله سوم و زیاد شدن غلطت کلرید کلسیم از میزان ترکیدگی میوهها کاسته شد. اثر کلریدکلسیم در مراحل مختلف و غلظتهای متفاوت بر روی وزن کل میوه و وزن تر دانه میوه معنیدار بود. میوههای تیمار شده با کلرید کلسیم میزان استحکام بافت میوه و مواد جامد محلول آنها را افزایش و میزان ویتامین ث آنها را کاهش داد. بطور کلی کلریدکلسیم باعث کاهش درصد ترکیدگی و آفتاب سوختگی شد. غلظت بالاتر و محلولپاشی زودتر باعث افزایش فاکتورهای کمی میوه گردید و استحکام بافت پوست میوه با افزایش غلظت و محلول پاشی دیرتر افزایش یافت.
کلید واژگان
انارترکیدگی
کلریدکلسیم
ملس ساوه
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2015-08-231394-06-01
سازمان پدید آورنده
دانشگاه شهرکرددانشگاه شهرکرد
دانشگاه شهرکرد




