نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorامانی‌بِنی, مجیدfa_IR
dc.contributor.authorحاتم‌زاده, عبدالهfa_IR
dc.contributor.authorنیکبخت, علیfa_IR
dc.contributor.authorقاسم‌نژاد, محمودfa_IR
dc.contributor.authorنیکخواه‌بهرامی, ساراfa_IR
dc.contributor.authorداورپناه, سهرابfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T22:11:17Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T22:11:18Z
dc.date.available1400-03-19T22:11:17Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T22:11:18Z
dc.date.issued2014-08-23en_US
dc.date.issued1393-06-01fa_IR
dc.date.submitted2014-09-15en_US
dc.date.submitted1393-06-24fa_IR
dc.identifier.citationامانی‌بِنی, مجید, حاتم‌زاده, عبداله, نیکبخت, علی, قاسم‌نژاد, محمود, نیکخواه‌بهرامی, سارا, داورپناه, سهراب. (1393). اثر تیمار هیومیک‌اسید و نانوذرات نقره در افزایش عمر پس از برداشت گل شاخه بریده مریم رقم «سینگل». علوم باغبانی, 28(2), 185-191. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.39389fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.39389
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_33040.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818178
dc.description.abstractیکی از گل‌های بریده مهم تجاری در دنیا گل مریم است که عمر نسبتاً کوتاه پس از برداشت از مشکلات اصلی آن به‌شمار می‌رود. برای این منظور، آزمایشی در قالب طرح فاکتوریل با به کارگیری پنج غلظت مختلف هیومیک‌اسید و هفت غلظت نانوذرات نقره بر گل مریم رقم ,سینگل، در محلول گلجای انجام گرفت. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد که میزان کاهش وزن نمونه‌های تیمار شده با غلظت‌های 25، 50 و 75 میلی‌گرم در لیتر هیومیک‌اسید در روز سوم و ششم به‌طور معنی‌داری کمتر از سایر تیمار‌ها بوده است. هم‌چنین از نظر تأثیر هیومیک‌اسید روی عمر پس از برداشت و شاخص جذب آب غلظت‌های 25 و 50 میلی‌گرم در لیتر هیومیک‌اسید مناسب‌تر از سایرین بودند به نحوی که عمر پس از برداشت در تیمار 25 میلی‌گرم در لیتر تا 25/2 روز افزایش یافت. کاربرد نانو ذرات نقره با غلظت‌های 5/0 و 1 میلی‌گرم در لیتر نانو ذرات نقره منجر به افزایش عمر پس از برداشت، میزان جذب آب، وزن تر، پروتئین کل و کاهش میزان پراکسیداسیون لیپید نسبت به شاهد شد به‌طوری که عمر پس از برداشت در تیمار 1 میلی‌گرم در لیتر 87/2 روز افزایش نشان داد. بنابراین می‌توان بیان داشت که کاربرد هیومیک‌اسید و نانو ذرات نقره با غلظت‌های مناسب باعث بهبود خصوصیات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی شده و در نهایت ماندگاری گل بریده مریم را به‌طور مطلوبی افزایش خواهد داد.fa_IR
dc.format.extent702
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.39389
dc.subjectپراکسیداسیون لیپیدfa_IR
dc.subjectعمر پس از برداشتfa_IR
dc.subjectگل مریمfa_IR
dc.subjectنانو ذرات نقرهfa_IR
dc.subjectهیومیک‌اسیدfa_IR
dc.titleاثر تیمار هیومیک‌اسید و نانوذرات نقره در افزایش عمر پس از برداشت گل شاخه بریده مریم رقم «سینگل»fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue2
dc.citation.spage185
dc.citation.epage191


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد