| dc.contributor.author | سادات عراقی شهری, مریم | fa_IR |
| dc.contributor.author | لاهوتی, مهرداد | fa_IR |
| dc.contributor.author | قاسم زاده, فرشته | fa_IR |
| dc.contributor.author | اجتهادی, حمید | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T22:09:42Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T22:09:43Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T22:09:42Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T22:09:43Z | |
| dc.date.issued | 2014-05-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2014-05-11 | en_US |
| dc.date.submitted | 1393-02-21 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | سادات عراقی شهری, مریم, لاهوتی, مهرداد, قاسم زاده, فرشته, اجتهادی, حمید. (1393). بررسی اثر غلظت های مختلف آنتیموان بر برخی شاخص های بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی گیاه هندوانه Citrullus lanatus Thunb.)). علوم باغبانی, 28(1), 54-61. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.35048 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.35048 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_33368.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818161 | |
| dc.description.abstract | انتشار وسیع آنتیموان در محیطزیست ناشی از فرایندهای طبیعی و فعالیتهای انسانی میباشد. آنتیموان فلزی سنگین و سمی برای گیاهان، جانوران و انسان میباشد. به منظور بررسی تأثیر غلظت های مختلف آنتیموان بر فعالیت های رشد و نمو گیاه هندوانه، آزمایشی در قالب طرح کاملا″ تصادفی با سه تکرار انجام شد. گیاهچه های هندوانه در محیط کشت هیدروپونیک حاوی غلظت های مختلف آنتیموان (0، 25/0.، 5/0، 75/0، 1، 5/1، 2، 3، 4، 6 و 8 میلیگرم در لیتر) قرار گرفتند. بعد از چهار هفته نمونههای مورد نظر از بافت های برگ و ریشه گیاهان برداشت شده و جهت سنجش پارامترهای بیوشیمیایی و مورفولوژیکی مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان دادند با افزایش غلظت آنتیموان درمحلول غذایی، کاهش غلظت کلروفیل و پارامترهای رشد در نمونه های مورد بررسی معنی دار بود )05/0 < (p. همچنین محتوای پرولین ریشه و بخش هوایی، با افزایش غلظت آنتیموان، به طور معنی داری افزایش یافت. افزایش غلظت آنتیموان در محیط کشت، موجب افزایش قابل توجه آنتیموان ریشه و بخش هوایی شد که این انباشت در ریشه ها بسیار بیشتر از بخش هوایی بود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 392 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.35048 | |
| dc.subject | آنتیموان | fa_IR |
| dc.subject | پارامترهای رشد | fa_IR |
| dc.subject | پرولین | fa_IR |
| dc.subject | کلروفیل | fa_IR |
| dc.subject | Citrullus lanatus | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثر غلظت های مختلف آنتیموان بر برخی شاخص های بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی گیاه هندوانه Citrullus lanatus Thunb.)) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 28 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 54 | |
| dc.citation.epage | 61 | |