نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسادات عراقی شهری, مریمfa_IR
dc.contributor.authorلاهوتی, مهردادfa_IR
dc.contributor.authorقاسم زاده, فرشتهfa_IR
dc.contributor.authorاجتهادی, حمیدfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T22:09:42Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T22:09:43Z
dc.date.available1400-03-19T22:09:42Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T22:09:43Z
dc.date.issued2014-05-22en_US
dc.date.issued1393-03-01fa_IR
dc.date.submitted2014-05-11en_US
dc.date.submitted1393-02-21fa_IR
dc.identifier.citationسادات عراقی شهری, مریم, لاهوتی, مهرداد, قاسم زاده, فرشته, اجتهادی, حمید. (1393). بررسی اثر غلظت های مختلف آنتیموان بر برخی شاخص های بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی گیاه هندوانه Citrullus lanatus Thunb.)). علوم باغبانی, 28(1), 54-61. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.35048fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.35048
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_33368.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818161
dc.description.abstractانتشار وسیع آنتیموان در محیط‏زیست ناشی از فرایندهای طبیعی و فعالیت‌های انسانی می‌باشد. آنتیموان فلزی سنگین و سمی برای گیاهان، جانوران و انسان می‏باشد. به منظور بررسی تأثیر غلظت های مختلف آنتیموان بر فعالیت های رشد و نمو گیاه هندوانه، آزمایشی در قالب طرح کاملا″ تصادفی با سه تکرار انجام شد. گیاهچه های هندوانه در محیط کشت هیدروپونیک حاوی غلظت های مختلف آنتیموان (0، 25/0.، 5/0، 75/0، 1، 5/1، 2، 3، 4، 6 و 8 میلی‏گرم در لیتر) قرار گرفتند. بعد از چهار هفته نمونه‏های مورد نظر از بافت های برگ و ریشه گیاهان برداشت شده و جهت سنجش پارامترهای بیوشیمیایی و مورفولوژیکی مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان دادند با افزایش غلظت آنتیموان درمحلول غذایی، کاهش غلظت کلروفیل و پارامترهای رشد در نمونه های مورد بررسی معنی دار بود )05/0 < (p. همچنین محتوای پرولین ریشه و بخش هوایی، با افزایش غلظت آنتیموان، به طور معنی داری افزایش یافت. افزایش غلظت آنتیموان در محیط کشت، موجب افزایش قابل توجه آنتیموان ریشه و بخش هوایی شد که این انباشت در ریشه ها بسیار بیشتر از بخش هوایی بود.fa_IR
dc.format.extent392
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.35048
dc.subjectآنتیموانfa_IR
dc.subjectپارامترهای رشدfa_IR
dc.subjectپرولینfa_IR
dc.subjectکلروفیلfa_IR
dc.subjectCitrullus lanatusfa_IR
dc.titleبررسی اثر غلظت های مختلف آنتیموان بر برخی شاخص های بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی گیاه هندوانه Citrullus lanatus Thunb.))fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue1
dc.citation.spage54
dc.citation.epage61


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد