بررسی اثر غلظت های مختلف آنتیموان بر برخی شاخص های بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی گیاه هندوانه Citrullus lanatus Thunb.))
(ندگان)پدیدآور
سادات عراقی شهری, مریملاهوتی, مهردادقاسم زاده, فرشتهاجتهادی, حمیدنوع مدرک
Textمقالات پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
انتشار وسیع آنتیموان در محیطزیست ناشی از فرایندهای طبیعی و فعالیتهای انسانی میباشد. آنتیموان فلزی سنگین و سمی برای گیاهان، جانوران و انسان میباشد. به منظور بررسی تأثیر غلظت های مختلف آنتیموان بر فعالیت های رشد و نمو گیاه هندوانه، آزمایشی در قالب طرح کاملا″ تصادفی با سه تکرار انجام شد. گیاهچه های هندوانه در محیط کشت هیدروپونیک حاوی غلظت های مختلف آنتیموان (0، 25/0.، 5/0، 75/0، 1، 5/1، 2، 3، 4، 6 و 8 میلیگرم در لیتر) قرار گرفتند. بعد از چهار هفته نمونههای مورد نظر از بافت های برگ و ریشه گیاهان برداشت شده و جهت سنجش پارامترهای بیوشیمیایی و مورفولوژیکی مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان دادند با افزایش غلظت آنتیموان درمحلول غذایی، کاهش غلظت کلروفیل و پارامترهای رشد در نمونه های مورد بررسی معنی دار بود )05/0
کلید واژگان
آنتیموانپارامترهای رشد
پرولین
کلروفیل
Citrullus lanatus
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2014-05-221393-03-01




