نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorرستمی, حجت الهfa_IR
dc.contributor.authorطباطبایی, سید جلالfa_IR
dc.contributor.authorزارع نهندی, فریبرزfa_IR
dc.contributor.authorحاجی‌لو, جعفرfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T22:08:12Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T22:08:13Z
dc.date.available1400-03-19T22:08:12Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T22:08:13Z
dc.date.issued2013-05-22en_US
dc.date.issued1392-03-01fa_IR
dc.date.submitted2013-04-17en_US
dc.date.submitted1392-01-28fa_IR
dc.identifier.citationرستمی, حجت اله, طباطبایی, سید جلال, زارع نهندی, فریبرز, حاجی‌لو, جعفر. (1392). اثرات غلظت‌های مختلف بور (B) بر بعضی خصوصیات رویشی و فیزیولوژیکی زیتون. علوم باغبانی, 27(1), 18-26. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.20781fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.20781
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_31306.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818145
dc.description.abstractسمیت بور از مهم‌ترین اختلالاتی است که می‌تواند رشد گیاه را در خاک‌های نواحی خشک و نیمه خشک در سراسر جهان محدود سازد. تجمع بور معمولاً در لایه‌های عمیق‌تر خاک به علت آب شویی آن اتفاق می‌افتد و اصلاح خاک در این شرایط مشکل می‌باشد. بنابراین، انتخاب محصولاتی با درجه تحمل بیش‌تر یک راه حل پیشنهادی عملی برای مسئله سمیت می‌باشد. بدین منظور و جهت ارزیابی اثرات غلظت‌های مختلف بور بر خصوصیات رویشی و فیزیولوژیکی آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش سطح بور (2/0، 10، 20، 30، 40 و50 میلی‌گرم بر لیتر) و دو رقم (کنسروالیا و آمیگدالولیا) همراه با چهار تکرار به اجرا درآمد. نتایج نشان داد که با افزایش سطوح بور وزن‌‌تر و خشک برگ، ساقه و ریشه در مقایسه با شاهد در هر دو رقم کاهش یافت. رقم آمیگدالولیا در غلظت‌های بالای بور دیگر قادر به رشد نبود و کاهش چشمگیری در تولید برگ‌های جدید داشت اما رقم کنسروالیا در غلظت‌های بالا نیز رشد نمود، هر چند که رشد این رقم نیز به مقدار قابل توجهی کاهش پیدا نمود. کارایی فتوسیستم II (Fv/Fm) نیز در هر دو رقم با افزایش سطوح بور کاهش یافت، اما رقم آمیگدالولیا نسبت به کنسروالیا کاهش بیش‌تری نشان داد. علائم ظاهری سمیت بور 45 روز بعد از شروع آزمایش در رقم آمیگدالولیا در غلظت‌های 30، 40 و 50 میلی‌گرم بر لیتر اتفاق افتاد، ولی در رقم کنسروالیا 75 روز بعد از شروع آزمایش در غلظت‌های 40 و 50 میلی‌گرم بر لیتر این علائم مشاهده گردید. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که زیتون می‌تواند مقاومت خوبی نسبت به سمیت بور داشته باشد، گرچه مقدار این مقاومت به مقدار زیادی به رقم وابسته است.fa_IR
dc.format.extent195
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.20781
dc.subjectزیتونfa_IR
dc.subjectسمیتfa_IR
dc.subjectبورfa_IR
dc.subjectکارایی فتوسنتزfa_IR
dc.titleاثرات غلظت‌های مختلف بور (B) بر بعضی خصوصیات رویشی و فیزیولوژیکی زیتونfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.citation.volume27
dc.citation.issue1
dc.citation.spage18
dc.citation.epage26


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد