اثر اسید سالیسیلیک و متیل جاسمونات بر کیفیت و عمر گلجایی گل بریده ژربرا ( (Gerbera jamesoniiرقم سازو
(ندگان)پدیدآور
هاشمی, مریممیردهقان, سیدحسینفرهمند, همایوندشتی, حسیننوع مدرک
Textمقالات پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
گل بریده ژربرا ارزش اقتصادی زیادی در صنعت بینالمللی گلهای بریده دارد. ژربرا به دلیل حساسیت به اتیلن و میکروارگانیزمهای درون محلول نگهدارنده که موجب انسداد آوندی میشوند، عمر پس از برداشت کمی دارد. در این پژوهش، اثرات تیمار کوتاه مدت با محلولهای حاوی اسید سالیسیلیک (100 و 200 میلیگرم در لیتر) و متیل جاسمونات (25 و 50 میلیگرم در لیتر) به مدت 24 ساعت روی کیفیت و عمرگلجایی گل بریده ژربرا بررسی شد. آب مقطر + ساکارز4 درصد، به عنوان تیمار شاهد استفاده شد. پس از تیمار کردن، گلها بیرون آورده شدند و در محلول آب مقطر + ساکارز 4 درصد در دمای C˚2±25 نگهداری شدند. در مقایسه با شاهد (49/7 روز)، بیشترین عمر گلجایی در گلهای تیمار شده با اسید سالیسیلیک 200 میلیگرم در لیتر (91/9 روز) و پس از آن متیل جاسمونات 25 میلی گرم در لیتر (66/9 روز) به دست آمد. در بین تیمارها؛ اسید سالیسیلیک 200 میلیگرم در لیتر، با کاهش پژمردگی گلبرگ،pH محلول نگهدارنده و رشد میکروارگانیزمها و افزایش جذب محلول نگهدارنده، مواد جامد محلول گلبرگ، قطر ساقه و عمر گلجایی به عنوان بهترین تیمار شناخته شد.
کلید واژگان
بستهشدنآوندیپژمردگی گلبرگ
تنظیمکنندههای رشد
محلول نگهدارنده
میکروارگانیزم
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2012-11-211391-09-01




