| dc.contributor.author | شریفی اصل, رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | شجاعیان, عبدالعلی | fa_IR |
| dc.contributor.author | صیدی, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | گیتی, علیرضا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T22:06:22Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T22:06:22Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T22:06:22Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T22:06:22Z | |
| dc.date.issued | 2012-08-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1391-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2012-08-18 | en_US |
| dc.date.submitted | 1391-05-28 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | شریفی اصل, رضا, شجاعیان, عبدالعلی, صیدی, مهدی, گیتی, علیرضا. (1391). بررسی اثرات سطوح مختلف اسیدیته آب آبیاری بر کمیت و کیفیت دو رقم شمعدانی. علوم باغبانی, 26(2)doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.14733 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.14733 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_30236.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/818125 | |
| dc.description.abstract | این تحقیق به منظور بررسی اثر کاهش قلیائیت و اسیدیتة آب آبیاری بر کمیت و کیفیت شمعدانی در گلدان هایی با مخلوط خاکی طی سالهای ١۳۸۶ تا ١۳۸۷ در گلخانه و با استفاده از آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارها شامل شش سطح اسیدیتة آب آبیاری ۴ : اسیدیته 1، 5/4: اسیدیته2، 5 : اسیدیته3، ۵/۵ : اسیدیته4 ، 6: اسیدیته 5، آب چاه ۸/۷ : اسیدیته 6 و دو نوع شمعدانی گل قرمز و گل سفید بود. نتایج نشان نشان دادند که اسیدی کردن آب آبیاری، تعداد گل در هر گل آذین، تعداد گل باز شده هر گل آذین، میزان کلروفیل برگ و محتوی منیزیوم برگ را به طور معنی داری در سطح یک درصد افزایش داد اما اثر آن بر روی طول دمگل معنی دار نشد. اثر متقابل اسیدی کردن آب آبیاری و نوع رقم بر روی طول ساقه، اندازه برگ، وزن تر شاخسارة هوایی گیاه، وزن خشک شاخسارة هوایی گیاه، تعداد گل آذین در گیاه و محتوی آهن در سطح یک درصد و برای صفات دیگر از جمله قطر گل آذین و تعداد شاخه های جانبی در سطح پنج در صد معنی دار شد. با مقایسة میانگین ها و بررسی نتایج به دست آمده در این آزمایش، مشخص گردید خنثی سازی قلیائیت و کاهش اسیدیتة آب آبیاری تا سطح ۵/۵ می تواند باعث افزایش جذب عناصر غذایی و بهبود صفات کمی و کیفی در هر دو رقم شمعدانی شود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 130 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.14733 | |
| dc.subject | قلیائیت | fa_IR |
| dc.subject | اسیدیته آب آبیاری | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثرات سطوح مختلف اسیدیته آب آبیاری بر کمیت و کیفیت دو رقم شمعدانی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 26 | |
| dc.citation.issue | 2 | |