بررسی اثرات سطوح مختلف اسیدیته آب آبیاری بر کمیت و کیفیت دو رقم شمعدانی
(ندگان)پدیدآور
شریفی اصل, رضاشجاعیان, عبدالعلیصیدی, مهدیگیتی, علیرضانوع مدرک
Textمقالات پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این تحقیق به منظور بررسی اثر کاهش قلیائیت و اسیدیتة آب آبیاری بر کمیت و کیفیت شمعدانی در گلدان هایی با مخلوط خاکی طی سالهای ١۳۸۶ تا ١۳۸۷ در گلخانه و با استفاده از آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارها شامل شش سطح اسیدیتة آب آبیاری ۴ : اسیدیته 1، 5/4: اسیدیته2، 5 : اسیدیته3، ۵/۵ : اسیدیته4 ، 6: اسیدیته 5، آب چاه ۸/۷ : اسیدیته 6 و دو نوع شمعدانی گل قرمز و گل سفید بود. نتایج نشان نشان دادند که اسیدی کردن آب آبیاری، تعداد گل در هر گل آذین، تعداد گل باز شده هر گل آذین، میزان کلروفیل برگ و محتوی منیزیوم برگ را به طور معنی داری در سطح یک درصد افزایش داد اما اثر آن بر روی طول دمگل معنی دار نشد. اثر متقابل اسیدی کردن آب آبیاری و نوع رقم بر روی طول ساقه، اندازه برگ، وزن تر شاخسارة هوایی گیاه، وزن خشک شاخسارة هوایی گیاه، تعداد گل آذین در گیاه و محتوی آهن در سطح یک درصد و برای صفات دیگر از جمله قطر گل آذین و تعداد شاخه های جانبی در سطح پنج در صد معنی دار شد. با مقایسة میانگین ها و بررسی نتایج به دست آمده در این آزمایش، مشخص گردید خنثی سازی قلیائیت و کاهش اسیدیتة آب آبیاری تا سطح ۵/۵ می تواند باعث افزایش جذب عناصر غذایی و بهبود صفات کمی و کیفی در هر دو رقم شمعدانی شود.
کلید واژگان
قلیائیتاسیدیته آب آبیاری
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2012-08-221391-06-01




