نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorرازقی یدک, رازقی یدکfa_IR
dc.contributor.authorعزیزی, عزیزیfa_IR
dc.contributor.authorفارسی, فارسیfa_IR
dc.contributor.authorشاه طهماسبی, شاه طهماسبیfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:52:17Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:52:17Z
dc.date.available1400-03-19T21:52:17Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:52:17Z
dc.date.issued2009-09-23en_US
dc.date.issued1388-07-01fa_IR
dc.date.submitted2009-10-13en_US
dc.date.submitted1388-07-21fa_IR
dc.identifier.citationرازقی یدک, رازقی یدک, عزیزی, عزیزی, فارسی, فارسی, شاه طهماسبی, شاه طهماسبی. (1388). بررسی تاثیر ترکیب محیط کشت، pH و دما بر سرعت رشد و وزن میسلیوم قارچ "شی‌تاکه" در شرایط جامد و مایع. علوم باغبانی, 23(1)doi: 10.22067/jhorts4.v1388i1.1907fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v1388i1.1907
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_25200.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817975
dc.description.abstractچکیده قارچ شی‌تاکه ) Lentinulus edodes(Berk) Singer/Pegler ( از لحاظ تولید مرتبه دوم را در میان قارچ‌‌های خوراکی مهم دنیا به خود اختصاص داده است. این قارچ به خاطر طعم و مزة بی‌نظیر و همچنین خواص دارویی مدتهای مدیدی است که مورد توجه ویژه قرار گرفته است. این تحقیق به منظور بهینه‌‌سازی شرایط محیطی برای تولید قارچ "شی‌تاکه" اجرا شد. در ابتدا اثر نوع محیط کشت (در چهار سطح)، pH ( در سه سطح)، دما (در دو سطح) و تاثیر متقابل آنها بر رشد شعاعی میسیلیوم در محیط کشت جامد بررسی شد. سپس تاثیر نوع محیط کشت و pH بر وزن میسلیوم در محیط کشت مایع و دمای 25 درجه سانتی‌گراد مورد ارزیابی قرارگرفت. نوع طرح آماری در هر دو آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب کاملا تصادفی با 4 تکرار بود. نتایج حاصله نشان داد که در محیط جامد اثر نوع محیط کشت، pH و دما بر سرعت رشد میسلیوم در سطح 1 درصد معنی‌دار است. اثر متقابل بین محیط کشت و pH ، دما و محیط کشت و pH و دما نیز در سطح 1 درصد معنی‌دار شد. مقایسه سرعت رشد میسلیوم در محیط‌های کشت جامد نشان داد که بیشترین سرعت رشد (54/8 میلی‌متر در روز) در محیط‌های دست‌‌ساز 1 و 2 بدست آمد و کمترین سرعت رشد (20/6 میلی‌متر در روز) در محیط دست‌ساز3 مشاهده شد. افزایش دما از 25 به 27 درجه سانتی‌گراد منجر به کاهش معنی‌داری در سرعت رشد گردید. افزایش pH از 5/4 به 5/6 نیز منجر به کاهش رشد گردید و بیشترین سرعت رشد در 5/4=pH مشاهده شد. در محیط کشت مایع نیز تاثیر نوع محیط کشت و pH در سطح 5 درصد معنی‌دار بود. بیشترین وزن میسلیوم در محیط مایع متعلق به محیط‌های دست‌‌ساز بود و برعکس محیط کشت جامد، بهترین عملکرد میسلیوم در 5/5 pH= بدست آمد. واژه های کلیدی: شی‌تاکه، سرعت رشد میسلیوم، رشد رشته‌ای، وزن میسلیومfa_IR
dc.format.extent342
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v1388i1.1907
dc.titleبررسی تاثیر ترکیب محیط کشت، pH و دما بر سرعت رشد و وزن میسلیوم قارچ "شی‌تاکه" در شرایط جامد و مایعfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.citation.volume23
dc.citation.issue1


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد