تأثیر غلظت های مختلف سایکوسل و سالیسیلیک اسید بر صفات مورفوفیزیولوژیکی کلم زینتی
(ندگان)پدیدآور
مرتضوی, سید نجم الدینخدابندلو, فاطمهعظیمی, محمد حسیننوع مدرک
Textمقالات پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
کلم زینتی گیاهی دو ساله از خانواده کلم ها میباشد. اهمیت این گیاه به خاطر برگهای تزئینی و مقاومت آن به سرما در فضای سبز میباشد. به منظور دستیابی به بهترین غلظت کندکنندههای رشد در جهت بهبود بخشیدن به فاکتورهای کمی و کیفی کلم زینتی در فضای سبز، این پژوهش انجام گردید. این آزمایش به صورت فاکتوریل با دو فاکتور سایکوسل در چهار سطح (0، 50، 100 ، 150 میلی گرم در لیتر) و سالسیلیک اسید با چهار سطح (0، 50، 100، 200 میلیگرم در لیتر) بصورت محلولپاشی، در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکـرار اجرا شد. در این آزمایش صفاتی مانند ارتفاع گیاه، آنتوسیانین، مقاومت به سرما، تعداد برگ، نشت الکترولیت، محتوای نسبی آب، کلروفیل کل، وزن تر و خشک برگ و وزن تر و خشک ریشه مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که کاربرد سایکوسل و سالسیلیک اسید بصورت مستقل بر ارتفاع گیاه، آنتوسیانین، محتوای نسبی آب، کلروفیل کل، وزن خشک برگ، وزن تر و خشک ریشه در سطح احتمال یک درصد معنیدار شد. اثر متقابل سایکوسل و سالیسیلیک اسید نیز بر ارتفاع گیاه، آنتوسیانین، محتوای نسبی آب، وزن خشک برگ، کلروفیل، وزن تر و خشک ریشه در سطح یک درصد معنیدار و بر سایر صفات اثر معنیداری نداشت. جهت افزایش کیفیت کلم زینتی در فضای سبز مصرف 200 میلیگرم در لیتر سالیسلیک اسید و غلظت150 میلیگرم در لیتر سایکوسل که بهترین تیمار در این آزمایش بود، توصیه میشود.
کلید واژگان
اسید سالسیلیکسایکوسل
کلم زینتی
مرفوفیزیولوژیکی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2017-02-191395-12-01
سازمان پدید آورنده
دانشگاه زنجاندانشگاه زنجان
موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، محلات




