نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحسنوند, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorرضایی نژاد, عبدالحسینfa_IR
dc.contributor.authorفیضیان, محمدfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:48:46Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:48:46Z
dc.date.available1400-03-19T21:48:46Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:48:46Z
dc.date.issued2017-02-19en_US
dc.date.issued1395-12-01fa_IR
dc.date.submitted2016-01-29en_US
dc.date.submitted1394-11-09fa_IR
dc.identifier.citationحسنوند, فاطمه, رضایی نژاد, عبدالحسین, فیضیان, محمد. (1395). تأثیر سیلیسیم بر برخی پارامترهای آناتومیکی و بیوشیمیایی شمعدانی معطر (Pelargonium graveolens) تحت تنش شوری. علوم باغبانی, 30(4), 723-732. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.53413fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.53413
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_35870.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817938
dc.description.abstractپژوهش حاضر به‌منظور بررسی تأثیر سیلیسیک اسید بر پاسخ‌های گیاه شمعدانی معطر به شوری ناشی از کلرید کلسیم انجام شد. آزمایش به‌صورت گلدانی، هیدروپونیک درون ماسه و براساس فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در پنج تکرار انجام شد. فاکتورها شامل کاربرد روزانه کلرید‌کلسیم در سه غلظت 8/1 (شاهد)، 4 و 6 دسی‌زیمنس‌برمتر و کاربرد هفتگی سیلیسیک اسید در سه غلظت صفر، 5/0 و 1 میلی‌مولار در محلول غذایی بود. قلمه‌های ریشه‌دار شده به‌صورت هیدروپونیک در ماسه کشت شده و بعد از استقرار گیاهان تیمارها به همراه محلول‌غذایی اعمال شد. نتایج نشان دادند که با افزایش هدایت الکتریکی محلول غذایی تعداد برگ، سطح برگ، میزان رنگیزه‌های فتوسنتزی، شاخص روزنه‌ای، محتوای نسبی آب و فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان کاهش معنی‌داری در سطح 1درصد نشان دادند و کاربرد سیلیسیک اسید به‌خصوص غلظت 1 میلی‌مولار باعث بهبود این شاخص‌ها گردید. نتایج نشان داد که غلظت‌های 4و 6 دسی‌زیمنس بر متر کلرید‌کلسیم موجب افزایش مالون‌دی‌آلدئید شد و کاربرد سیلیسیک اسید 1 میلی‌مولار به ترتیب موجب کاهش 6/23 و 35 درصدی این ماده گردید. همچنین غلظت‌های 4و 6 دسی‌زیمنس بر متر کلرید‌کلسیم موجب افزایش نشت الکترولیت‌ها در این گیاه شد و کاربرد سیلیسیک اسید 1 میلی‌مولار به ترتیب موجب کاهش 7/16 و 9/11 درصدی نشت شد که این نتایج نشان داد که سیلیسیم پراکسیداسیون لیپیدهای غشاء را کاهش داده و باعث محافظت گیاه در برابر تنش اکسیداتیو شد. با افزایش هدایت الکتریکی محلول‌غذایی میزان پرولین برگ افزایش یافت و سیلیسیک اسید تنها در گیاهان تحت تنش موجب کنترل میزان پرولین گیاه شد. به‌طور کلی نتایج نشان داد که افزایش غلظت کلرید کلسیم باعث ایجاد تنش در شمعدانی معطر شده و کاربرد هفتگی سیلیسیک اسید با غلظت یک میلی‌مولار باعث کاهش اثرات تنش شد.fa_IR
dc.format.extent639
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.53413
dc.subjectآنزیم‌های آنتی اکسیدانfa_IR
dc.subjectپرولینfa_IR
dc.subjectروزنهfa_IR
dc.subjectرنگیزه‌های‌فتوسنتزیfa_IR
dc.subjectکلریدکلسیمfa_IR
dc.titleتأثیر سیلیسیم بر برخی پارامترهای آناتومیکی و بیوشیمیایی شمعدانی معطر (Pelargonium graveolens) تحت تنش شوریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه لرستانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه لرستانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه لرستانfa_IR
dc.citation.volume30
dc.citation.issue4
dc.citation.spage723
dc.citation.epage732


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد