نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorصابرعلی, سید فرهادfa_IR
dc.contributor.authorنستری نصرآبادی, حسینfa_IR
dc.contributor.authorشیرمحمدی علی اکبر خانی, زهراfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:47:14Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:47:15Z
dc.date.available1400-03-19T21:47:14Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:47:15Z
dc.date.issued2020-02-20en_US
dc.date.issued1398-12-01fa_IR
dc.date.submitted2019-05-11en_US
dc.date.submitted1398-02-21fa_IR
dc.identifier.citationصابرعلی, سید فرهاد, نستری نصرآبادی, حسین, شیرمحمدی علی اکبر خانی, زهرا. (1398). شبیه‌سازی پاسخ جوانه‌زنی هندوانه (Citrullus lanatus Thunb.) به دما و پتانسیل آب. علوم باغبانی, 33(4), 727-741. doi: 10.22067/jhorts4.v33i4.80628fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v33i4.80628
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_37145.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817922
dc.description.abstractجوانه­زدن کامل و یکنواخت که شرط لازم برای استقرار گیاهچه­های قوی و نهایتاً تولید موفق یک محصول است، تحت تاثیر عوامل مختلف محیطی بویژه حرارت و رطوبت بستر کشت قرار می­گیرد. به منظور مطالعه تأثیر دما و تنش خشکی بر جوانه­زنی بذر هندوانه و کمی سازی پاسخ جوانه­زنی با مدل­های زمان حرارتی-رطوبتی، آزمایشی به صورت فاکتوریل با هفت سطح دما شامل 10، 15، 20، 25، 30، 35 و 40 درجۀ سلسیوس و شش سطح تنش خشکی شامل 0، 25/0-، 5/0-، 75/0-، 0/1- و 25/1- مگاپاسکال انجام شد. نتایج نشان داد بطور متوسط در همۀ سطوح دمایی با کاهش پتانسیل اسمزی، میزان جوانه­زنی کاهش یافت، با این­وجود شدت این کاهش در محدوده حرارتی 25 درجه سانتی­گراد کمتر از دماهای بالاتر و پایین تر آن بود. کمینه و بیشینه دما برای جوانه­زنی هندوانه در روش رگرسیون خطی به ترتیب 7/10 و 0/40 درجه ساتیگراد، و در روش مدل زمان حرارتی 5/11 و  1/40 درجه سانتیگراد برآورد گردید. درجه حرارت مطلوب جوانه­زنی نیز در روش رگرسیون و مدل زمان حرارتی-رطوبتی به ترتیب 3/25 و 2/25 درجه سانتی­گراد برآورد شد. مقدار پتانسیل آب پایه برای جوانه­زنی هندوانه در مدل زمان رطوبتی در درجه حرارت­های مختلف نیز بین 45/0-  تا 23/1- مگاپاسکال محاسبه شد، با این­وجود در مدل زمان حرارتی-رطوبتی مقدار پتانسیل آب آستانه برای جوانه­زنی در دامنه حرارتی پایین تر و بالاتر از حد مطلوب حرارتی بین 1/1- تا 2/1- مگاپاسکال تخمین زده شد. بدین ترتیب نتایج نشان داد که با افزایش حرارت بستر کشت پتانسیل آب پایه برای جوانه­زنی افزایش خواهد یافت. در نهایت نتایج مدل نشان داد که مدل زمان حرارتی-رطوبتی به­خوبی قادر است بیش از 90 درصد تغییرات جوانه­زنی بذر هندوانه را در پاسخ به حرارت و رطوبت کمی کند.fa_IR
dc.format.extent1489
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v33i4.80628
dc.subjectتجزیه پروبیتfa_IR
dc.subjectتنش خشکیfa_IR
dc.subjectپتانسیل آب پایهfa_IR
dc.subjectمدل زمان حرارتی-رطوبتیfa_IR
dc.titleشبیه‌سازی پاسخ جوانه‌زنی هندوانه (Citrullus lanatus Thunb.) به دما و پتانسیل آبfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentمجتمع آموزش عالی تربت جامfa_IR
dc.contributor.departmentمجتمع آموزش عالی تربت جامfa_IR
dc.contributor.departmentمجتمع آموزش عالی تربت جام،fa_IR
dc.citation.volume33
dc.citation.issue4
dc.citation.spage727
dc.citation.epage741


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد