نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorآرین, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorخجسته پور, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorگلزاریان, محمودرضاfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:44:55Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:44:56Z
dc.date.available1400-03-19T21:44:55Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:44:56Z
dc.date.issued2021-02-19en_US
dc.date.issued1399-12-01fa_IR
dc.date.submitted2019-01-05en_US
dc.date.submitted1397-10-15fa_IR
dc.identifier.citationآرین, مهدی, خجسته پور, مهدی, گلزاریان, محمودرضا. (1399). برآورد حجم حفره بذر میوه خربزه با استفاده از روش مقطع‌نگاری رایانه‌ای پرتو ایکس. علوم باغبانی, 34(4), 535-545. doi: 10.22067/jhorts4.v34i4.78294fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v34i4.78294
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_37478.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817898
dc.description.abstractآگاهی نسبت به روند تغییرات حجم حفره بذر میوه خربزه می‌تواند کمک شایانی به برنامه‌ریزی مناسب جهت انجام اموری چون کود‌دهی، آبیاری و غیره در طی فصل رشد میوه نماید. به منظور برآورد حجم حفره بذر میوه خربزه، Cucumis melo L.، دو توده محلی ارزشمند قصری و خاتونی انتخاب شد و تغییرات حفره بذر آن­ها در طی فصل رشد، مورد مطالعه قرار گرفت. از روش مقطع­نگاری رایانه‌ای پرتو ایکس به عنوان ابزاری دقیق و غیر مخرب در تعیین اندازه حجم حفره بذر در هر مرحله از آزمایش استفاده شد. اندازه‌گیری حجم حفره بذر در کنار عوامل درصد مواد جامد محلول، وزن مخصوص، درصد رطوبت گوشت میوه و همچنین مقدار pH در طی سه بازه زمانی 15 روز و 30 روز پس از گلدهی و مرحله رسیدگی کامل میوه انجام شد. نتایج پژوهش همبستگی بین عامل درصد حجم حفره بذر توده قصری با سایر عوامل را نشان داد. از طرفی کلیه عوامل یاد شده تغییرات معنی‌داری در طی سه بازه زمانی برداشت داشتند، ضمن اینکه این تغییرات تحت تاثیر نوع توده نیز قرار ­گرفتند، اما رابطه معنی‌داری بین برهم­کنش دو عامل توده و مرحله برداشت مشاهده نشد.fa_IR
dc.format.extent1065
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v34i4.78294
dc.subjectسی‌تی اسکنfa_IR
dc.subjectغیر مخربfa_IR
dc.subjectگوشت میوهfa_IR
dc.titleبرآورد حجم حفره بذر میوه خربزه با استفاده از روش مقطع‌نگاری رایانه‌ای پرتو ایکسfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.citation.volume34
dc.citation.issue4
dc.citation.spage535
dc.citation.epage545


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد