نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمحمدی, زیباfa_IR
dc.contributor.authorمرتضوی, سید نجم الدینfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:40:37Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:40:38Z
dc.date.available1400-03-19T21:40:37Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:40:38Z
dc.date.issued2015-02-20en_US
dc.date.issued1393-12-01fa_IR
dc.date.submitted2013-04-23en_US
dc.date.submitted1392-02-03fa_IR
dc.identifier.citationمحمدی, زیبا, مرتضوی, سید نجم الدین. (1393). تأثیر ساکارز و اسید سالیسیلیک بر ماندگاری و کیفیت پس از برداشت گل شاخه بریده آلسترومریا (Alstroemeria cv. Stratus). علوم باغبانی, 28(4), 505-516. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.21001fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.21001
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_33734.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817853
dc.description.abstractآلسترومریا یکی از مهم ترین گل های شاخه بریده می باشد که به کمک برخی مواد می توان ماندگاری آن را افزایش داد. این پژوهش با هدف مطالعه اثر برخی محلول های شیمیایی در پس از برداشت گل های بریدنی آلسترومریا رقم استراتوس به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با دو فاکتور ساکارز ) 0، 5، 10 و 15 گرم در لیتر( و اسید سالیسیلیک )0، 100، 200 و 400 میلی گرم در لیتر (در سه تکرار اجرا گردید. ماندگاری، محتوای نسبی آب برگ و گلبرگ، نشت الکترولیت برگ و گلبرگ، جذب محلول، محتوای کلروفیل و درصد زردی برگ بررسی شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تأثیر ساکارز فقط بر نشت الکترولیت گلبرگ و میزان کلروفیل معنی دار شد. اثر اسید سالیسیلیک بر تمام صفات به جز نشت الکترولیت گلبرگ در سطح یک درصد معنی دار شد. اثر متقابل ساکارز و اسید سالیسیلیک بر تمام صفات در سطح پنج درصد تأثیر معنی دار داشت. نتایج نشان داد که تیمار 15 گرم در لیتر ساکارز بیش‌ترین میزان کلروفیل a و کم‌ترین نشت الکترولیت گلبرگ را دارا بود. تیمار 400 میلی گرم در لیتر اسید سالیسیلیک بیش‌ترین ماندگاری، محتوای نسبی آب برگ و گلبرگ، کلروفیل، جذب محلول و کم‌ترین نشت الکترولیت برگ و زردی برگ را نسبت به شاهد نشان داد. تیمار 15 گرم در لیتر ساکارز همراه با 400 میلی گرم در لیتر اسید سالیسیلیک بیش‌ترین ماندگاری، جذب محلول و کم‌ترین نشت الکترولیت گلبرگ را نسبت به شاهد دارا بود. بنابراین استفاده از 400 میلی گرم در لیتر اسید سالیسیلیک برای افزایش ماندگاری و کیفیت گل های بریده آلسترومریا توصیه می شود.fa_IR
dc.format.extent728
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.21001
dc.subjectساکارزfa_IR
dc.subjectاسید سالیسیلیکfa_IR
dc.subjectآلسترومریاfa_IR
dc.subjectماندگاریfa_IR
dc.subjectکیفیت پس از برداشتfa_IR
dc.titleتأثیر ساکارز و اسید سالیسیلیک بر ماندگاری و کیفیت پس از برداشت گل شاخه بریده آلسترومریا (Alstroemeria cv. Stratus)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه زنجانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه زنجانfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue4
dc.citation.spage505
dc.citation.epage516


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد