• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی
    • دوره 28, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی
    • دوره 28, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیرکودهای آلی و سوپرجاذب آب بر خصوصیات فیزیولوژیکی و بیوشمیائی سیب‌زمینی رقم ‘مارفونا’ در کرمانشاه

    (ندگان)پدیدآور
    رشیدی, نریمانارجی, عیسیگردکانه, محمدکاشی, عبدالکریم
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    502.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقالات پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به منظور بررسی تأثیر کودهای آلی و سوپرجاذب بر خصوصیات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی سیب زمینی رقم ‘مارفونا’ آزمایشی در سال 1389 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه رازی کرمانشاه به صورت کرتهای خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار اجرا شد. منطقه دارای شرایط آب و هوایی سرد معتدل و خاک مزرعه سیلتی رسی بود. فاکتور اصلی شامل دو سطح سوپر جاذب A200 (70 کیلوگرم در هکتار) و بدون سوپر جاذب و فاکتور فرعی کودهای آلی شامل 9 سطح بدون مصرف کود، مصرف کود شیمیایی (طبق آزمایش خاک)، کود مرغی گرانوله (1000 کیلوگرم در هکتار)، کود مرغی معمولی (12 تن هکتار)، کود خاک پرور (1000 کیلوگرم در هکتار)، کود گاوی (20 تن در هکتار)، ورمی کمپوست (20 تن در هکتار)، کمپوست (20 تن در هکتار) و کمپوست چای (تی کمپوست با خیس خوردن غده ها و 4 مرتبه محلول پاشی) بود. در این آزمایش تاثیر کودهای آلی و سوپرجاذب بر شاخص کلروفیل برگ و اثر متقابل آنها بر هدایت روزنهای به ترتیب در سطوح احتمال 1، 5 و 5 درصد معنیدار شد. در میان صفات کیفی و بیوشیمیایی تاثیر کودهای آلی بر میزان فسفر و اثر متقابل کودهای آلی و سوپرجاذب بر نیتروژن در سطح احتمال 5 درصد معنیدار گردید. مصرف سوپر جاذب باعث افزایش معنی دار در درصد فسفر موجود در غده سیب زمینی شد. درصد روغن خام، فیبر، نشاسته، قند، نیتروژن، فسفر و پتاسیم غده به صورت معنی‌داری تحت تأثیر سطوح مختلف کودهای آلی قرار نگرفت. بیش‌ترین درصد روغن و فیبر به ترتیب در تیمارهای کمپوست و کود گاوی به دست آمدند. بیش‌ترین درصد قند و نیتروژن غده در اثر کود گاوی حاصل شد. کود خاکپرور و کود مرغی معمولی نیز به ترتیب بیش‌ترین درصد پتاسیم و فسفر را به خود اختصاص دادند.
    کلید واژگان
    سیب زمینی
    کود حیوانی
    ورمی کمپوست
    عملکرد

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2015-02-20
    1393-12-01
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
    استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه
    محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

    URI
    https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.45072
    https://jhs.um.ac.ir/article_33610.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817848

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب