| dc.contributor.author | سلیمانی, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | مبلی, مصطفی | fa_IR |
| dc.contributor.author | رامین, علی اکبر | fa_IR |
| dc.contributor.author | بانی نسب, بهرام | fa_IR |
| dc.contributor.author | اصلانی, لیلا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T21:38:15Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T21:38:15Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T21:38:15Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T21:38:15Z | |
| dc.date.issued | 2018-11-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-09-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-08-05 | en_US |
| dc.date.submitted | 1396-05-14 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | سلیمانی, محمد, مبلی, مصطفی, رامین, علی اکبر, بانی نسب, بهرام, اصلانی, لیلا. (1397). اثر اسپرمیدین بر تحمل به سرمای بوتههای خیار در مرحله نهال بذری. علوم باغبانی, 32(3), 439-450. doi: 10.22067/jhorts4.v32i3.66614 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v32i3.66614 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_36720.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817828 | |
| dc.description.abstract | به منظور بررسی اثر اسپرمیدین بر تحمل به سرمای دانهالهای خیار رقم مزرعهای ’رشید‘، پژوهشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار و چهار تیمار شامل غلظتهای صفر، 1/0، 5/0 و 1 میلیمولار اسپرمیدین در انکوباتور در دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان به صورت دو آزمایش مجزا اجرا شد. به این منظور بذرها در محیطی مرطوب، به مدت 7 روز در دمای 20 درجه سلسیوس و پس از تیمار با اسپرمیدین، 8 روز در دماهای 6 یا 9 درجه سلسیوس قرار داده شدند. در پایان هر آزمایش ویژگیهایی شامل طول، وزن تر و خشک، نشت یونی و پرولین در ساقه و ریشه اندازهگیری شد. جهت مقایسه اثر دما و برهمکنش آن با غلظتهای متفاوت اسپرمیدین دادههای دو آزمایش با همدیگر در یک طرح کرتهای خرد شده (2 دمای متفاوت انکوباتور به صورت 2 کرت اصلی و 4 غلظت اسپرمیدین به صورت 4 کرت فرعی) آنالیز آماری شد. نتایج به دست آمده در این پژوهش نشان داد که کاربرد اسپرمیدین در بالاترین غلظت (1 میلیمولار) اثرات معکوسی در تعدیل سرمازدگی در دمای 9 درجه سلسیوس داشت، به طوریکه وزن تر و خشک ریشه را کاهش داد. غلظت 5/0 میلیمولار اسپرمیدین در دمای 6 درجه سلسیوس مؤثرتر از سایر غلظتها بود و باعث افزایش وزن تر ریشه، کاهش میزان نشت یونی ریشه و افزایش پرولین ساقه شد. نتایج آنالیز کرتهای خرد شده نشان داد که در مجموع غلظتهای 1/0 و 5/0 میلیمولار اسپرمیدین باعث افزایش معنیدار طول ریشه، وزن تر و خشک ریشه شد. مقایسه میانگین برهمکنش دما و غلظت اسپرمیدین نشان داد که بر خلاف این که در مجموع تیمارهای 5/0 میلیمولار اسپرمیدین باعث افزایش معنیدار طول ریشه، وزن تر و خشک ریشه شد، به دلیل وجود برهمکنش معنیدار بین دما و غلظت اسپرمیدین این اثراتِ افزایش صرفاً در دمای 6 درجه سلسیوس مشاهده شد و در دمای 9 درجه سلسیوس تفاوت معنیداری با تیمار شاهد نداشت. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1324 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v32i3.66614 | |
| dc.subject | پلیآمین | fa_IR |
| dc.subject | دانهال | fa_IR |
| dc.subject | سرمازدگی | fa_IR |
| dc.title | اثر اسپرمیدین بر تحمل به سرمای بوتههای خیار در مرحله نهال بذری | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه صنعتی اصفهان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه صنعتی اصفهان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه صنعتی اصفهان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه صنعتی اصفهان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه صنعتی اصفهان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 32 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 439 | |
| dc.citation.epage | 450 | |