نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorغلامی, رحمت الهfa_IR
dc.contributor.authorزینانلو, علی اصغرfa_IR
dc.contributor.authorقنبری, فردینfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:37:58Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:37:58Z
dc.date.available1400-03-19T21:37:58Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:37:58Z
dc.date.issued2018-11-22en_US
dc.date.issued1397-09-01fa_IR
dc.date.submitted2017-05-27en_US
dc.date.submitted1396-03-06fa_IR
dc.identifier.citationغلامی, رحمت اله, زینانلو, علی اصغر, قنبری, فردین. (1397). بررسی صفات مورفولوژیکی تعدادی از ژنوتیپ‌های بومی زیتون (Olea europaea L.) در استان کرمانشاه. علوم باغبانی, 32(3), 407-417. doi: 10.22067/jhorts4.v32i3.64666fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v32i3.64666
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_36702.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817825
dc.description.abstractایران یکی از خاستگاه‌های زیتون در جهان است و تنوع قابل ملاحظه‌ای در بین اکوتیپ‌های آن از شمال تا جنوب کشور وجود دارد. در این آزمایش ژنوتیپ‌های بومی زیتون موجود در کرمانشاه طی سال‌های 1385-1383 بررسی شدند. این ژنوتیپ‌ها از شش منطقه استان کرمانشاه تهیه و از نظر صفات مورفولوژی و میزان روغن براساس توصیه IOOC4 مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تنوع قابل توجه‌ای در بین ژنوتیپ‌های مورد مطالعه وجود دارد این تنوع هم بین مناطق و هم بین ژنوتیپ‌های داخل یک منطقه مشاهد شد. همبستگی مثبت و معنی‌داری بین وزن میوه با عرض برگ، وزن هسته و درصد گوشت مشاهده شد و همچنین همبستگی مثبت و معنی‌داری بین درصد روغن در ماده‌تر با طول میانگره و عرض برگ مشاهده گردید. تجزیه خوشه‌ای، ژنوتیپ‌ها را براساس صفات مورفولوژیک در چهار دسته کلی تقسیم‌بندی کرد. این تقسیم‌بندی تا حدود زیادی توانست ژنوتیپ‌های که در یک منطقه هستند در دسته‌های مشابه قرار دهد که این امر نشان‌دهنده آن است که علاوه بر تنوعی که بین این مناطق وجود دارد داخل یک منطقه نیز تنوع قابل توجهی وجود دارد. به‌طور کلی می‌توان نتیجه گرفت که ژنوتیپ‌های استان کرمانشاه تنوع زیادی دارند و صفات مورد مطالعه نیز با وزن میوه و درصد روغن همبستگی خوبی دارند و می‌توان به نحو شایسته از این ژنوتیپ‌ها و صفات در برنامه‌های اصلاحی استفاده کرد.fa_IR
dc.format.extent726
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v32i3.64666
dc.subjectدرصد روغنfa_IR
dc.subjectزیتونfa_IR
dc.subjectژنوتیپ‌های بومیfa_IR
dc.subjectصفات مورفولوژیکیfa_IR
dc.titleبررسی صفات مورفولوژیکی تعدادی از ژنوتیپ‌های بومی زیتون (Olea europaea L.) در استان کرمانشاهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentسازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزیfa_IR
dc.contributor.departmentسازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرجfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد خرم‌آبادfa_IR
dc.citation.volume32
dc.citation.issue3
dc.citation.spage407
dc.citation.epage417


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد