نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorماکنالی, فرشتهfa_IR
dc.contributor.authorکاشی, عبدالکریمfa_IR
dc.contributor.authorحکمتی, جمشیدfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:34:48Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:34:48Z
dc.date.available1400-03-19T21:34:48Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:34:48Z
dc.date.issued2015-11-22en_US
dc.date.issued1394-09-01fa_IR
dc.date.submitted2013-09-04en_US
dc.date.submitted1392-06-13fa_IR
dc.identifier.citationماکنالی, فرشته, کاشی, عبدالکریم, حکمتی, جمشید. (1394). اثرات بستر پایه و مکمل‌های غذایی بر شاخص‌های رشدی قارچ صدفی فلوریدا (Pleurotus florida). علوم باغبانی, 29(3), 368-376. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.25398fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.25398
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_34777.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817792
dc.description.abstractقارچ صدفی گونه فلوریدا با نام علمیPleurotus florida یکی از متداول‌ترین گونه‌های قارچ صدفی است که در بسیاری از نقاط جهان پرورش داده می‌شود. ترکیب غذایی بستر کشت یکی از مهم‌ترین فاکتورهای تعیین کننده رشد و تشکیل اندام بارده قارچ محسوب می‌شود. به منظور بررسی مکمل‌های غذایی و ترکیب آن‌ها با هم و نیز تاثیر بستر کشت بر شاخص‌های رشدی قارچ فلوریدا آزمایشی در قالب طرح آماری فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 16 تیمار در 3 تکرار صورت گرفت. کلش گندم و باگاس نیشکر به عنوان دو نوع بستر کشت با مکمل‌های غنی از نیتروژن (پودر پنبه دانه 2 درصد، آرد سویا 2 درصد، اوره 5/0 درصد وزن خشک بستر کشت) تغذیه شدند. نتایج نشان دادند کارایی بیولوژیکی، عملکرد، درصد رطوبت و تعداد اندام میوه ای قارچ در بستر کلش گندم به‌طور معنی‌داری بیشتر از بستر باگاس نیشکر بود. کاربرد مکمل‌های غذایی در مقایسه با شاهد (بسترهای فاقد تیمار غذایی) به‌طور معنی‌داری موجب افزایش رطوبت، عملکرد، راندمان بیولوژیکی و تعداد اندام میوه‌ای شد اما ترکیب کردن مکمل‌های نیتروژنه با هم بر شاخص‌های رشدی ذکر شده اثر منفی داشت. بیشترین میزان عملکرد، کارایی بیولوژیکی، رطوبت و تعداد اندام میوه‌ای قارچ به ترتیب (4/921) گرم، (03/23) درصد، (26/92) درصد و (418) عدد از ترکیب کردن دو مکمل نیتروژنه (پودر پنبه دانه 2 درصد + آرد سویا 2 درصد) از بستر کلش گندم به دست آمد.fa_IR
dc.format.extent320
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.25398
dc.subjectباگاس نیشکرfa_IR
dc.subjectتعداد اندام میوه ایfa_IR
dc.subjectعملکردfa_IR
dc.subjectکارایی بیولوژیکیfa_IR
dc.subjectکلش گندمfa_IR
dc.titleاثرات بستر پایه و مکمل‌های غذایی بر شاخص‌های رشدی قارچ صدفی فلوریدا (Pleurotus florida)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، دانشکده کشاورزی، مهرشهرfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، دانشکده کشاورزی، مهرشهرfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، دانشکده کشاورزی، مهرشهرfa_IR
dc.citation.volume29
dc.citation.issue3
dc.citation.spage368
dc.citation.epage376


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد