اثرات بستر پایه و مکملهای غذایی بر شاخصهای رشدی قارچ صدفی فلوریدا (Pleurotus florida)
(ندگان)پدیدآور
ماکنالی, فرشتهکاشی, عبدالکریمحکمتی, جمشیدنوع مدرک
Textمقالات پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
قارچ صدفی گونه فلوریدا با نام علمیPleurotus florida یکی از متداولترین گونههای قارچ صدفی است که در بسیاری از نقاط جهان پرورش داده میشود. ترکیب غذایی بستر کشت یکی از مهمترین فاکتورهای تعیین کننده رشد و تشکیل اندام بارده قارچ محسوب میشود. به منظور بررسی مکملهای غذایی و ترکیب آنها با هم و نیز تاثیر بستر کشت بر شاخصهای رشدی قارچ فلوریدا آزمایشی در قالب طرح آماری فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 16 تیمار در 3 تکرار صورت گرفت. کلش گندم و باگاس نیشکر به عنوان دو نوع بستر کشت با مکملهای غنی از نیتروژن (پودر پنبه دانه 2 درصد، آرد سویا 2 درصد، اوره 5/0 درصد وزن خشک بستر کشت) تغذیه شدند. نتایج نشان دادند کارایی بیولوژیکی، عملکرد، درصد رطوبت و تعداد اندام میوه ای قارچ در بستر کلش گندم بهطور معنیداری بیشتر از بستر باگاس نیشکر بود. کاربرد مکملهای غذایی در مقایسه با شاهد (بسترهای فاقد تیمار غذایی) بهطور معنیداری موجب افزایش رطوبت، عملکرد، راندمان بیولوژیکی و تعداد اندام میوهای شد اما ترکیب کردن مکملهای نیتروژنه با هم بر شاخصهای رشدی ذکر شده اثر منفی داشت. بیشترین میزان عملکرد، کارایی بیولوژیکی، رطوبت و تعداد اندام میوهای قارچ به ترتیب (4/921) گرم، (03/23) درصد، (26/92) درصد و (418) عدد از ترکیب کردن دو مکمل نیتروژنه (پودر پنبه دانه 2 درصد + آرد سویا 2 درصد) از بستر کلش گندم به دست آمد.
کلید واژگان
باگاس نیشکرتعداد اندام میوه ای
عملکرد
کارایی بیولوژیکی
کلش گندم
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2015-11-221394-09-01
سازمان پدید آورنده
دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، دانشکده کشاورزی، مهرشهردانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، دانشکده کشاورزی، مهرشهر
استادیار گروه باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، دانشکده کشاورزی، مهرشهر




