| dc.contributor.author | ابراهیم زاده آبدشتی, رحمن | fa_IR |
| dc.contributor.author | گلوی, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | رمرودی, محمود | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T21:34:13Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T21:34:14Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T21:34:13Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T21:34:14Z | |
| dc.date.issued | 2016-05-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2013-12-08 | en_US |
| dc.date.submitted | 1392-09-17 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | ابراهیم زاده آبدشتی, رحمن, گلوی, محمد, رمرودی, محمود. (1395). اثرات کودهای آلی و شیمیایی بر برخی ویژگیهای کمی و میزان آنتوسیانین چای ترش (.Hibiscus sabdariffa L) در شرایط زابل. علوم باغبانی, 30(2), 169-177. doi: 10.22067/jhorts4.v30i2.29246 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v30i2.29246 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_35385.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817786 | |
| dc.description.abstract | به منظور بررسی اثرات کودهای آلی و شیمیایی بر برخی ویژگیهای کمی و کیفی چای ترش آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 10 تیمار و 4 تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل انجام شد. تیمارها شامل: (T1) عدم مصرف کود (شاهد)، (T2) 300 کیلوگرم کود نیتروژن، فسفر و پتاسیم در هکتار به نسبت 2:1:1، (T3) 20 تن کود گاوی در هکتار، (T4) 10 تن کمپوست در هکتار، (T5) 5 تن ورمیکمپوست در هکتار، (T6) محلول پاشی اسید هیومیک به نسبت 5/1 در هزار، (T7) 50 درصد T2 + T6، (T8) 50 درصد T3 + T6، (T9) 50 درصد T4 +T6 و (T10) 50 درصد T5 + T6 بودند. نتایج نشان داد در اکثر صفات مورد بررسی اختلاف معنیداری بین تیمارهای اعمال شده و شاهد وجود داشت، به طوری که بیشترین مقدار ارتفاع و تعداد شاخههای جانبی و قطر ساقه در نتیجه کاربرد تیمار کودهای آلی توأم با اسید هیومیک (T8، T9 و T10) حاصل شد. تأثیر کود کمپوست توأم با اسید هیومیک (T9) بر وزنتر و خشک کاسبرگ (31/157، 69/22 گرم در بوته)، تعداد میوه در بوته، وزن میوه، تعداد دانه در بوته، و در مورد میزان آنتوسیانین، تأثیر کود گاوی توأم با اسید هیومیک (T8) نسبت به سایر تیمارها بیشتر بود. نتایج این تحقیق نشان داد که کاربرد کودهای آلی در بهبود عملکرد کمی و کیفی گیاه دارویی چای ترش و همچنین در جهت پایداری تولید و حفظ محیط زیست تأثیر مثبتی داشته و به نظر میرسد کودهای آلی جایگزین مناسبی برای کودهای شیمیایی باشند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 352 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v30i2.29246 | |
| dc.subject | آنتوسیانین | fa_IR |
| dc.subject | اسید هیومیک | fa_IR |
| dc.subject | چای ترش | fa_IR |
| dc.subject | کود | fa_IR |
| dc.title | اثرات کودهای آلی و شیمیایی بر برخی ویژگیهای کمی و میزان آنتوسیانین چای ترش (.Hibiscus sabdariffa L) در شرایط زابل | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه زابل | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه زابل | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه زابل | fa_IR |
| dc.citation.volume | 30 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 169 | |
| dc.citation.epage | 177 | |