نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorرستگار, سمیهfa_IR
dc.contributor.authorراحمی, مجیدfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:33:40Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:33:40Z
dc.date.available1400-03-19T21:33:40Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:33:40Z
dc.date.issued2016-05-21en_US
dc.date.issued1395-03-01fa_IR
dc.date.submitted2014-08-24en_US
dc.date.submitted1393-06-02fa_IR
dc.identifier.citationرستگار, سمیه, راحمی, مجید. (1395). مقایسه قندها، ترکیبات مختلف، اسیدهای آلی و ترکیبات فنولی ارقام خرمای شاهانی، پیارم و دیری. علوم باغبانی, 30(2), 217-223. doi: 10.22067/jhorts4.v30i2.38637fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v30i2.38637
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_35446.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817780
dc.description.abstractدر این پژوهش ترکیبات مختلف میوه شامل درصد رطوبت، پروتئین، عناصر غذایی، قندهای گلوکز و فروکتوز، کارتنوئید و اسیدهای آلی و فنولیک اسید ارقام خرمای شاهانی، پیارم و دیری مورد بررسی قرار گرفت. جهت تجزیه قندها از دستگاه کروماتوگرافی تبادل یونی با کارایی بالا (HPAEC-PAD) استفاده شد. برای تجزیه نوع و غلظت اسیدهای آلی و فنولیک اسید از دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) استفاده شد. بر اساس نتایج بدست آمده رقم شاهانی به عنوان خرمای نرم، رقم پیارم به عنوان خرمای نیمه خشک و رقم دیری به عنوان خرمای خشک از نظر برخی ترکیبات درونی تفاوت معنی داری با یکدیگر نشان دادند. رقم پیارم دارای اسید آلی بالاتری در مقایسه با دیگر ارقام بود در حالیکه دیری دارای عناصر غذایی، فنل کل و فنولیک اسید بالاتری نسبت به دو رقم دیگر بود. در هر سه رقم پتاسیم نسبت به دیگر عناصر مورد بررسی در سطح بالاتری (1170-244 میلی گرم در100 گرم) قرار داشت. شاهانی با داشتن 8/68 درصد قند دارای بیشترین قند کاهش یافته در بین ارقام مورد بررسی بود که تفاوت معنی داری با ارقام پیارم و دیری نشان داد. بیشترین میزان پروتئین در رقم دیری (3/ 7 درصد) مشاهده شد که تفاوت معنی-داری با دیگر ارقام داشت.fa_IR
dc.format.extent152
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v30i2.38637
dc.subjectخرماfa_IR
dc.subjectفنولیک اسیدfa_IR
dc.subjectکرماتوگرافیfa_IR
dc.subjectگلوکزfa_IR
dc.titleمقایسه قندها، ترکیبات مختلف، اسیدهای آلی و ترکیبات فنولی ارقام خرمای شاهانی، پیارم و دیریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه هرمزگانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه شیرازfa_IR
dc.citation.volume30
dc.citation.issue2
dc.citation.spage217
dc.citation.epage223
nlai.contributor.orcid0000-0002-0840-9674


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد