نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعزیزی, مجیدfa_IR
dc.contributor.authorمشرقی, منصورfa_IR
dc.contributor.authorعروجعلیان, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorشاه طهماسبی, ناصرfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:33:06Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:33:06Z
dc.date.available1400-03-19T21:33:06Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:33:06Z
dc.date.issued2016-05-21en_US
dc.date.issued1395-03-01fa_IR
dc.date.submitted2014-10-27en_US
dc.date.submitted1393-08-05fa_IR
dc.identifier.citationعزیزی, مجید, مشرقی, منصور, عروجعلیان, فاطمه, شاه طهماسبی, ناصر. (1395). اثرات ضد باکتریایی ترکیبی اسانس کرفس کوهی) Kelussia odoratissima Mozaffarian) و کلپوره (L. Teucrium polium) با نانوذرات سنتزی نقره علیه باکتری‌های غذا زاد. علوم باغبانی, 30(2), 270-279. doi: 10.22067/jhorts4.v30i2.40634fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v30i2.40634
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_35502.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817774
dc.description.abstractبه منظور بررسی برهم‌کنش نانوذرات نقره با اسانس‌های گیاهان دارویی کرفس‌کوهی و کلپوره از نظر اثرات ضدباکتریایی، آزمایشی براساس محاسبه حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) ترکیبی و تعیین شاخص FIC یا غلظت بازدارنده افتراقی و با روش ساده شده checkboard طراحی و به اجرا درآمد. اسانس گیاهان مورد بررسی به روش تقطیر با آب استخراج گردید. در این تحقیق باکتری‌های آلوده کننده مواد غذایی رایج مانند Staphylococcus aureus، Bacillus cereus Listeria monocytogenes، Escherichia coli O157:H7 و Salmonella enterica و Pseudomonas aureogenosa مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج این تحقیق نشان داد که خاصیت ضدباکتریایی اسانس کلپوره قویتر(MIC بین 16/0 تا 25/1 میلی‌گرم در میلی‌لیتر) از اسانس کرفس‌کوهی (MIC بین 3/0 تا 5/2 میلی‌گرم در میلی لیتر) بود. خاصیت ضدباکتریایی نانوذرات نقره نیز (MIC بین 006/0 تا 025/0 میلی‌گرم در میلی‌لیتر) بسیار قابل توجه بود. محاسبه غلظت بازدارنده افتراقی (شاخص FIC) حاکی از وجود اثرات هم افزایی بین نانوذرات نقره و اسانس هر دو گیاه بود که بستگی به نوع پاتوژن مورد بررسی داشت. در نتیجه‌ی کاربرد توام نانوذرات نقره و اسانس این دو گیاه بویژه اسانس کلپوره با غلظت کمتر اسانس خاصیت بازدارندگی قابل توجهی بدست آمد. در هیچکدام از تیمارها برهم‌کنش آنتاگونیستی بین نانوذرات نقره و اسانس این دو گیاه مشاهده نشد.fa_IR
dc.format.extent1243
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v30i2.40634
dc.subjectبرهمکنشfa_IR
dc.subjectسینرژیستfa_IR
dc.subjectگیاهان داروییfa_IR
dc.subjectنانوذرات نقرهfa_IR
dc.titleاثرات ضد باکتریایی ترکیبی اسانس کرفس کوهی) Kelussia odoratissima Mozaffarian) و کلپوره (L. Teucrium polium) با نانوذرات سنتزی نقره علیه باکتری‌های غذا زادfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.citation.volume30
dc.citation.issue2
dc.citation.spage270
dc.citation.epage279


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد