نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحاجی علی, احمدfa_IR
dc.contributor.authorزاهدی, بهمنfa_IR
dc.contributor.authorدرویش زاده, رضاfa_IR
dc.contributor.authorعباسی, جهانگیرfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:32:49Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:32:49Z
dc.date.available1400-03-19T21:32:49Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:32:49Z
dc.date.issued2016-05-21en_US
dc.date.issued1395-03-01fa_IR
dc.date.submitted2014-11-02en_US
dc.date.submitted1393-08-11fa_IR
dc.identifier.citationحاجی علی, احمد, زاهدی, بهمن, درویش زاده, رضا, عباسی, جهانگیر. (1395). بررسی تنوع مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی توده‌های هندوانه (.Citrullus lanatus Thunb) بومی ایران. علوم باغبانی, 30(2), 280-292. doi: 10.22067/jhorts4.v30i2.40794fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v30i2.40794
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_35513.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817771
dc.description.abstractبه منظور مطالعه تنوع ژنتیکی هندوانه بومی ایران از نظر صفات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی، 16 توده هندوانه بومی ایران به همراه 2 رقم هندوانه اصلاح شده در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی ساعتلوی ارومیه در سال 1392 مورد ارزیابی قرار گرفت. تعداد 18 صفت شامل طول کوتیلدون، طول میوه، وزن میوه، وزن گوشت میوه، وزن پوست میوه، ضخامت پوست، ضخامت گوشت، عملکرد، طول بذر، عرض بذر، وزن صد بذر، ویتامین ث میوه، pH میوه، مواد جامد محلول، EC میوه، میزان کلروفیل، میزان فتوسنتز و طول گیاه مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد بین توده‌ها برای کل صفات به جزء صفت ضخامت پوست، ضخامت گوشت، pH میوه و طول گیاه اختلاف آماری معنی‌داری وجود دارد. بیشترین همبستگی فنوتیپی مثبت (968/0) بین دو صفت وزن گوشت و وزن میوه و بیشترین همبستگی فنوتیپی منفی (815/0-) بین صفات مواد جامد محلول و طول بذر مشاهده شد. بیشترین همبستگی ژنتیکی مثبت (987/0) بین دو صفت طول میوه و وزن میوه و بیشترین همبستگی ژنتیکی منفی (990/0) بین صفات ضخامت گوشت و فتوسنتز مشاهده شد. بیشترین توارث پذیری (96/0) مربوط به وزن صد بذر و کمترین توارث پذیری (03/0) مربوط بهpH میوه بود. با استفاده از تجزیه‌ی خوشه‌ای به روش وارد، توده‌های مورد بررسی در 3 گروه متفاوت قرار گرفتند.fa_IR
dc.format.extent717
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v30i2.40794
dc.subjectاصلاح هندوانهfa_IR
dc.subjectصفات مورفولوژیکfa_IR
dc.subjectوراثت‌پذیری عمومیfa_IR
dc.subjectهمبستگی ژنتیکیfa_IR
dc.titleبررسی تنوع مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی توده‌های هندوانه (.Citrullus lanatus Thunb) بومی ایرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه لرستانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه لرستانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کرجfa_IR
dc.citation.volume30
dc.citation.issue2
dc.citation.spage280
dc.citation.epage292


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد