نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorلطفی, مجتبیfa_IR
dc.contributor.authorفارسی, محمدfa_IR
dc.contributor.authorمیرشمسی کاخکی, امینfa_IR
dc.contributor.authorجانپور, جوادfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:30:23Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:30:24Z
dc.date.available1400-03-19T21:30:23Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:30:24Z
dc.date.issued2018-08-23en_US
dc.date.issued1397-06-01fa_IR
dc.date.submitted2017-02-11en_US
dc.date.submitted1395-11-23fa_IR
dc.identifier.citationلطفی, مجتبی, فارسی, محمد, میرشمسی کاخکی, امین, جانپور, جواد. (1397). بررسی تأثیرجدایه‌های باکتری Pseudomonas putida بر عملکرد قارچ خوراکی دکمه‌ای سفید (Agaricus bisporus). علوم باغبانی, 32(2), 273-286. doi: 10.22067/jhorts4.v32i2.62530fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v32i2.62530
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_36529.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817747
dc.description.abstractالقای تشکیل ساختار ته‌سنجاقی در قارچ Agaricus bisporus به طور خاص، با کاهش دما و غلظت دی‌اکسیدکربن در حضور باکتری‌های موجود در خاک پوششی از جمله باکتری Pseudomonas putidaانجام می‌شود. این باکتری می‌تواند به عنوان محرک رشد بر روی عملکرد قارچ دکمه‌ای نیز تأثیر بگذارد. در این پژوهش 81 جدایه باکتری از نمونه‌های خاک پوششی 6 مزرعه پرورش قارچ خوراکی در سال 1394 جداسازی شد و در نهایت 33 جدایه که به عنوان باکتری P. putida شناسایی شدند، به خاک پوششی قارچ دکمه‌ای تلقیح گردیدند. نتایج آزمون‌های مزرعه‌ای نشان داد که جدایه‌های مورد بررسی نسبت به تیمار شاهد (بدون اعمال باکتری) تأثیر معنی‌داری بر روی وزن تر و تعداد قارچ دارند (p≤0.05)؛ به طوری که بیشترین وزن تر قارچ مربوط به تیمار جدایه‌های P27 وP13 به ترتیب به میزان 63/361، 8/342 گرم (تیمار شاهد 39/146 گرم) و بیشترین تعداد قارچ مربوط به تیمار جدایه‌های P18 و P24 به ترتیب با 21 و 83/20 عدد (تیمار شاهد 50/8 عدد) بر کیلوگرم کمپوست بود. در مرحله بعد توان تولید سیدروفور، توان تولید هورمون IAA، فعالیت آنزیم ACC دآمیناز و توانایی انحلال فسفات نامحلول در جدایه‌ها ارزیابی و رابطه هرکدام از آن‌ها با تعداد و وزن تر قارچ مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بین میزان تولید هورمون IAA و وزن تر قارچ (58/0=r) و همچنین بین تولید هورمون IAA و تعداد قارچ (50/0=r) همبستگی معنی‌دار و مثبتی وجود دارد. پس می‌توان نتیجه گرفت که تولید IAA توسط باکتری ممکن است عامل تأثیرگذاری بر روی عملکرد قارچ دکمه‌ای ‌باشد.fa_IR
dc.format.extent652
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v32i2.62530
dc.subjectباکتری محرک رشدfa_IR
dc.subjectخاک پوششیfa_IR
dc.subjectعملکردfa_IR
dc.subjectهورمون IAAfa_IR
dc.titleبررسی تأثیرجدایه‌های باکتری Pseudomonas putida بر عملکرد قارچ خوراکی دکمه‌ای سفید (Agaricus bisporus)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentجهاد دانشگاهی خراسان رضویfa_IR
dc.citation.volume32
dc.citation.issue2
dc.citation.spage273
dc.citation.epage286


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد