| dc.contributor.author | شنبه بور بندری, فاطمه | fa_IR |
| dc.contributor.author | رستگار, سمیه | fa_IR |
| dc.contributor.author | قاسمی, مصطفی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T21:30:00Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T21:30:01Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T21:30:00Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T21:30:01Z | |
| dc.date.issued | 2018-08-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2016-08-28 | en_US |
| dc.date.submitted | 1395-06-07 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | شنبه بور بندری, فاطمه, رستگار, سمیه, قاسمی, مصطفی. (1397). کاربرد قبل از برداشت کلریدکلسیم، پوترسین و سالیسیلیک اسید بر کیفیت میوه کنارهندی (Ziziphus mauritiana) ژنوتیپ خرمایی. علوم باغبانی, 32(2), 227-237. doi: 10.22067/jhorts4.v32i2.58482 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v32i2.58482 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_36504.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817743 | |
| dc.description.abstract | کیفیت میوه مانند یکسانی رنگ، سفتی بافت میوه، اندازه و نسبت گوشت به هسته آن نقش مهمی در بازارپسندی میوه دارد. در این پژوهش اثر محلولپاشی غلظتهای مختلف کلریدکلسیم، پوترسین و سالیسیلیک اسید بر کیفیت و کمیت میوه کنار هندی رقم خرمایی بررسی شد. میوهها از درختان همسن طی دو مرحله قبل از بلوغ تجاری با کلریدکلسیم ( 0، 5/0 و5/1 درصد)، پوترسین ( 0، 1 و 2 میلی مولار) و اسید سالیسیلیک ( 0، 1و2 میلی مولار) محلولپاشی شدند. از آب مقطر نیز به عنوان تیمار شاهد استفاده شد. میوهها پس از برداشت، بلافاصله به آزمایشگاه منتقل و پارامترهای کمی و کیفی از قبیل میزان سفتی بافت، طول میوه، قطر میوه، حجم آب میوه، نسبت گوشت به هسته، مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون، pH، اسید آسکوربیک، رنگریزهها، پارامترهای رنگی و فعالیت آنتیاکسیدانی اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد که محلولپاشی ترکیبات شیمیایی به طور مطلوبی بر ویژگیهای کمی و کیفی تاثیرگذار بود. میوههای تیمار شده در مقایسه با شاهد مواد جامد محلول، کاروتنوئید و درجه قرمزی رنگ کمتری داشتند ولی میزان سفتی بافت، طول و قطر میوه، حجم آب میوه، نسبت گوشت به هسته، اسیدیته قابل تیتراسیون، pH، ویتامین ث، فعالیت آنتیاکسیدانی، کلروفیل a و b، شاخص کروما و درجه هیو آنها بیشتر بود. درجه روشنایی و زردی رنگ میوههای تیمار شده با شاهد تفاوت معنیداری نداشتند. به طورکلی کلریدکلسیم درغلظت 5/0 درصد، سالیسیلیک اسید در غلظت 2 میلیمولار و پوترسین نیز در غلظت 2 میلیمولار نقش موثرتری در بهبود خصوصیات مختلف میوه داشتند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 2055 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v32i2.58482 | |
| dc.subject | اندازه | fa_IR |
| dc.subject | رنگ | fa_IR |
| dc.subject | سفتی | fa_IR |
| dc.subject | فعالیت آنتیاکسیدانی | fa_IR |
| dc.subject | ویتامین ث | fa_IR |
| dc.title | کاربرد قبل از برداشت کلریدکلسیم، پوترسین و سالیسیلیک اسید بر کیفیت میوه کنارهندی (Ziziphus mauritiana) ژنوتیپ خرمایی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه هرمزگان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه هرمزگان | fa_IR |
| dc.contributor.department | سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، قزوین | fa_IR |
| dc.citation.volume | 32 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 227 | |
| dc.citation.epage | 237 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-0840-9674 | |