نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشنبه بور بندری, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorرستگار, سمیهfa_IR
dc.contributor.authorقاسمی, مصطفیfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:30:00Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:30:01Z
dc.date.available1400-03-19T21:30:00Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:30:01Z
dc.date.issued2018-08-23en_US
dc.date.issued1397-06-01fa_IR
dc.date.submitted2016-08-28en_US
dc.date.submitted1395-06-07fa_IR
dc.identifier.citationشنبه بور بندری, فاطمه, رستگار, سمیه, قاسمی, مصطفی. (1397). کاربرد قبل از برداشت کلریدکلسیم، پوترسین و سالیسیلیک اسید بر کیفیت میوه کنارهندی (Ziziphus mauritiana) ژنوتیپ خرمایی. علوم باغبانی, 32(2), 227-237. doi: 10.22067/jhorts4.v32i2.58482fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v32i2.58482
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_36504.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817743
dc.description.abstractکیفیت میوه مانند یکسانی رنگ، سفتی بافت میوه، اندازه و نسبت گوشت به هسته آن نقش مهمی در بازارپسندی میوه دارد. در این پژوهش اثر محلول‌پاشی غلظت‌های مختلف کلرید‌کلسیم، پوترسین و سالیسیلیک اسید بر کیفیت و کمیت میوه کنار هندی رقم خرمایی بررسی شد. میوه‌ها از درختان هم‌سن طی دو مرحله قبل از بلوغ تجاری با کلریدکلسیم ( 0، 5/0 و5/1 درصد)، پوترسین ( 0، 1 و 2 میلی مولار) و اسید سالیسیلیک ( 0، 1و2 میلی مولار) محلول‌پاشی شدند. از آب مقطر نیز به عنوان تیمار شاهد استفاده شد. میوه‌ها پس از برداشت، بلافاصله به آزمایشگاه منتقل و پارامترهای کمی و کیفی از قبیل میزان سفتی بافت، طول میوه، قطر میوه، حجم آب میوه، نسبت گوشت به هسته، مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون، pH، اسید آسکوربیک، رنگریزه‌ها، پارامترهای رنگی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی اندازه‌گیری شدند. نتایج نشان داد که محلول‌پاشی ترکیبات شیمیایی به طور مطلوبی بر ویژگی‌های کمی و کیفی تاثیرگذار بود. میوه‌های تیمار شده در مقایسه با شاهد مواد جامد محلول، کاروتنوئید و درجه قرمزی رنگ کمتری داشتند ولی میزان سفتی بافت، طول و قطر میوه، حجم آب میوه، نسبت گوشت به هسته، اسیدیته قابل تیتراسیون، pH، ویتامین ث، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، کلروفیل a و b، شاخص کروما و درجه هیو آن‌ها بیشتر بود. درجه روشنایی و زردی رنگ میوه‌های تیمار شده با شاهد تفاوت معنی‌داری نداشتند. به طورکلی کلریدکلسیم درغلظت 5/0 درصد، سالیسیلیک اسید در غلظت 2 میلی‌مولار و پوترسین نیز در غلظت 2 میلی‌مولار نقش موثر‌تری در بهبود خصوصیات مختلف میوه داشتند.fa_IR
dc.format.extent2055
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v32i2.58482
dc.subjectاندازهfa_IR
dc.subjectرنگfa_IR
dc.subjectسفتیfa_IR
dc.subjectفعالیت آنتی‌اکسیدانیfa_IR
dc.subjectویتامین ثfa_IR
dc.titleکاربرد قبل از برداشت کلریدکلسیم، پوترسین و سالیسیلیک اسید بر کیفیت میوه کنارهندی (Ziziphus mauritiana) ژنوتیپ خرماییfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه هرمزگانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه هرمزگانfa_IR
dc.contributor.departmentسازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، قزوینfa_IR
dc.citation.volume32
dc.citation.issue2
dc.citation.spage227
dc.citation.epage237
nlai.contributor.orcid0000-0002-0840-9674


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد