کاربرد قبل از برداشت کلریدکلسیم، پوترسین و سالیسیلیک اسید بر کیفیت میوه کنارهندی (Ziziphus mauritiana) ژنوتیپ خرمایی
(ندگان)پدیدآور
شنبه بور بندری, فاطمهرستگار, سمیهقاسمی, مصطفینوع مدرک
Textمقالات پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
کیفیت میوه مانند یکسانی رنگ، سفتی بافت میوه، اندازه و نسبت گوشت به هسته آن نقش مهمی در بازارپسندی میوه دارد. در این پژوهش اثر محلولپاشی غلظتهای مختلف کلریدکلسیم، پوترسین و سالیسیلیک اسید بر کیفیت و کمیت میوه کنار هندی رقم خرمایی بررسی شد. میوهها از درختان همسن طی دو مرحله قبل از بلوغ تجاری با کلریدکلسیم ( 0، 5/0 و5/1 درصد)، پوترسین ( 0، 1 و 2 میلی مولار) و اسید سالیسیلیک ( 0، 1و2 میلی مولار) محلولپاشی شدند. از آب مقطر نیز به عنوان تیمار شاهد استفاده شد. میوهها پس از برداشت، بلافاصله به آزمایشگاه منتقل و پارامترهای کمی و کیفی از قبیل میزان سفتی بافت، طول میوه، قطر میوه، حجم آب میوه، نسبت گوشت به هسته، مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون، pH، اسید آسکوربیک، رنگریزهها، پارامترهای رنگی و فعالیت آنتیاکسیدانی اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد که محلولپاشی ترکیبات شیمیایی به طور مطلوبی بر ویژگیهای کمی و کیفی تاثیرگذار بود. میوههای تیمار شده در مقایسه با شاهد مواد جامد محلول، کاروتنوئید و درجه قرمزی رنگ کمتری داشتند ولی میزان سفتی بافت، طول و قطر میوه، حجم آب میوه، نسبت گوشت به هسته، اسیدیته قابل تیتراسیون، pH، ویتامین ث، فعالیت آنتیاکسیدانی، کلروفیل a و b، شاخص کروما و درجه هیو آنها بیشتر بود. درجه روشنایی و زردی رنگ میوههای تیمار شده با شاهد تفاوت معنیداری نداشتند. به طورکلی کلریدکلسیم درغلظت 5/0 درصد، سالیسیلیک اسید در غلظت 2 میلیمولار و پوترسین نیز در غلظت 2 میلیمولار نقش موثرتری در بهبود خصوصیات مختلف میوه داشتند.
کلید واژگان
اندازهرنگ
سفتی
فعالیت آنتیاکسیدانی
ویتامین ث
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2018-08-231397-06-01
سازمان پدید آورنده
دانشگاه هرمزگاندانشگاه هرمزگان
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، قزوین




