نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعبدلی, عطیهfa_IR
dc.contributor.authorرمضانی مقدم, جوادfa_IR
dc.contributor.authorحسینی, یاسرfa_IR
dc.contributor.authorنیک پور, محمدرضاfa_IR
dc.contributor.authorدهقان, هادیfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:29:09Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:29:09Z
dc.date.available1400-03-19T21:29:09Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:29:09Z
dc.date.issued2021-08-23en_US
dc.date.issued1400-06-01fa_IR
dc.date.submitted2020-04-15en_US
dc.date.submitted1399-01-27fa_IR
dc.identifier.citationعبدلی, عطیه, رمضانی مقدم, جواد, حسینی, یاسر, نیک پور, محمدرضا, دهقان, هادی. (1400). اثر تنش شوری بر خصوصیات ریشه گوجه‌فرنگی (’Saint Pierre‘) و عملکرد آن تحت مدیریت زمان آبیاری. علوم باغبانی, 35(2), 223-234. doi: 10.22067/jhs.2021.61809.0fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.61809.0
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_39543.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817734
dc.description.abstractاز مهم­ترین مشکلات در اراضی تحت کشت ایران می­توان به وضعیت نامناسب کیفی و کمی منابع آب در سطح کشور اشاره کرد. در این تحقیق، اثر مقادیر مختلف شوری آب آبیاری بر عملکرد و خصوصیات ریشه گوجه­فرنگی با مدیریت­های مختلف زمان آبیاری در شهرستان اردبیل مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای آزمایش شامل شوری آب آبیاری (در چهار سطح 5/1، 5/2، 4 و 7 دسی­زیمنس بر متر) و زمان اعمال آبیاری (آبیاری در سه زمان، به­ترتیب 40، 50 و 65 درصد تخلیه مجاز رطوبتی) در چهار تکرار اجرا شدند. نتایج این تحقیق نشان داد شوری آب آبیاری دارای اثر معنی­دار (p <0.01) بر وزن، قطر و حجم ریشه، میزان تبخیر و تعرق، زه­آب خروجی و عملکرد گوجه­فرنگی می­باشد. همچنین تیمارهای شوری آب­آبیاری 5/2 و 7 دسی‌زیمنس بر متر دارای بیشنه و کمینه عملکرد گوجه­فرنگی به­ترتیب برابر 9/114 و 58/37 گرم بودند. از طرفی، افزایش شوری آب­آبیاری از 5/1 به 5/2 دسی­زیمنس بر متر و افزایش تخلیه مجاز رطوبتی از 40 به 50 درصد تفاوت معنی­داری بر عملکرد گوجه فرنگی نداشت. به­طور کلی نتایج این مطالعه نشان داد استفاده از آب­های دارای شوری قابل قبول، می­تواند یکی از راهکارهای جبران و کاهش مشکلات منابع آب موجود باشد، که البته این امر باید با رعایت مدیریت شوری و آبشویی خاک همراه باشد.fa_IR
dc.format.extent881
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.61809.0
dc.subjectتخلیه مجاز رطوبتیfa_IR
dc.subjectتنش رطوبتیfa_IR
dc.subjectکارآیی مصرف آبfa_IR
dc.subjectکیفیت آبfa_IR
dc.subjectمیوه کاریfa_IR
dc.titleاثر تنش شوری بر خصوصیات ریشه گوجه‌فرنگی (’Saint Pierre‘) و عملکرد آن تحت مدیریت زمان آبیاریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان، دانشگاه محقق اردبیلیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و مهندسی آب، مرکز آموزش عالی کاشمرfa_IR
dc.citation.volume35
dc.citation.issue2
dc.citation.spage223
dc.citation.epage234


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد