نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاحتشام نیا, عبدالهfa_IR
dc.contributor.authorتقی پور, شیرینfa_IR
dc.contributor.authorسیاه منصور, ساراfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:21:58Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:21:58Z
dc.date.available1400-03-19T21:21:58Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:21:58Z
dc.date.issued2021-05-22en_US
dc.date.issued1400-03-01fa_IR
dc.date.submitted2020-08-25en_US
dc.date.submitted1399-06-04fa_IR
dc.identifier.citationاحتشام نیا, عبداله, تقی پور, شیرین, سیاه منصور, سارا. (1400). تأثیر کاربرد قبل از برداشت پوترسین و پس از برداشت ژل آلوئه‌ورا بر کیفیت و عمر انبارمانی میوه انگور رقم’ یاقوتی‘. علوم باغبانی, 35(1), 103-116. doi: 10.22067/jhs.2021.61904.0fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.61904.0
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_39511.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817659
dc.description.abstractپوترسین ماده‌ای غیر سمی و زیست سازگار است که می­توان از آن در حفظ کیفیت و افزایش پس از برداشت میوه­ها استفاده نمود. میوه انگور به‌دلیل پریکارپ نازک و بافت گوشتی میوه، عمر پس از برداشت کوتاهی دارد. در این پژوهش اثر محلول­پاشی قبل از برداشت پوترسین در سه غلظت مختلف (صفر، 2 و 3 میلی­مولار) و غوطه­وری پس از برداشت میوه در ژل آلوئه­ورا (25 و 33 درصد) بر صفات کیفی و ماندگاری میوه انگور رقم 'یاقوتی‘ طی پنج زمان (صفر، 9، 18، 27 و 36 روز) پس از انبارداری در دمای 4 درجه سانتی­گراد بررسی گردید. نتایج تجزیه واریانس داده­ها نشان داد که تاثیر نوع تیمار و مدت زمان انبارمانی بر تمام صفات مورد بررسی در سطح احتمال 1 درصد معنی­دار بوده است. میوه­های تیمار شده، در هر دو غلظت پوترسین از سفتی بافت، ویتامین ث، آنتوسیانین، مواد فنولی و مقدار مواد جامد محلول بیشتر و ماندگاری بهتری نسبت به شاهد برخوردار بودند. در هر پنج زمان اندازه‌گیری، بالاترین میزان محتوای فنل، آنتوسیانین کل و سفتی بافت مربوط به تیمار پوترسین 2 میلی‏مولار با پوشش ژل آلوئه­ورا 25 و 33 درصد و کمترین میزان مربوط به شاهد بود. سفتی بافت میوه طی انبارمانی به تدریج کاهش یافت اما این روند در میوه­های تیمار شده به­طور قابل توجهی با سرعت کمتری مشاهده شد. بیشترین میزان سفتی بافت (6311/0 کیلوگرم نیرو) در تیمار ترکیبی پوترسین 2 میلی­مولار و ژل آلوئه­ورا 25 درصد مشاهده شد که تفاوت معنی­داری با شاهد نشان داد. به­طور کلی نتایج نشان داد کاربرد قبل از برداشت پوترسین 2 میلی­مولار و غوطه وری پس از برداشت در ژل آلوئه­ورا 25 و 33 درصد، توانست عمر پس از برداشت این رقم را در مقایسه با شاهد 16 روز بهبود بخشد.fa_IR
dc.format.extent1039
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.61904.0
dc.subjectآنتوسیانین کلfa_IR
dc.subjectپوشش طبیعیfa_IR
dc.subjectغوطه‌وریfa_IR
dc.subjectکیفیت پس از برداشتfa_IR
dc.subjectمیوه کاریfa_IR
dc.titleتأثیر کاربرد قبل از برداشت پوترسین و پس از برداشت ژل آلوئه‌ورا بر کیفیت و عمر انبارمانی میوه انگور رقم’ یاقوتی‘fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستانfa_IR
dc.citation.volume35
dc.citation.issue1
dc.citation.spage103
dc.citation.epage116


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد