• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی
    • دوره 35, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی
    • دوره 35, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر کاربرد قبل از برداشت پوترسین و پس از برداشت ژل آلوئه‌ورا بر کیفیت و عمر انبارمانی میوه انگور رقم’ یاقوتی‘

    (ندگان)پدیدآور
    احتشام نیا, عبدالهتقی پور, شیرینسیاه منصور, سارا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.015 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقالات پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    پوترسین ماده‌ای غیر سمی و زیست سازگار است که می­توان از آن در حفظ کیفیت و افزایش پس از برداشت میوه­ها استفاده نمود. میوه انگور به‌دلیل پریکارپ نازک و بافت گوشتی میوه، عمر پس از برداشت کوتاهی دارد. در این پژوهش اثر محلول­پاشی قبل از برداشت پوترسین در سه غلظت مختلف (صفر، 2 و 3 میلی­مولار) و غوطه­وری پس از برداشت میوه در ژل آلوئه­ورا (25 و 33 درصد) بر صفات کیفی و ماندگاری میوه انگور رقم 'یاقوتی‘ طی پنج زمان (صفر، 9، 18، 27 و 36 روز) پس از انبارداری در دمای 4 درجه سانتی­گراد بررسی گردید. نتایج تجزیه واریانس داده­ها نشان داد که تاثیر نوع تیمار و مدت زمان انبارمانی بر تمام صفات مورد بررسی در سطح احتمال 1 درصد معنی­دار بوده است. میوه­های تیمار شده، در هر دو غلظت پوترسین از سفتی بافت، ویتامین ث، آنتوسیانین، مواد فنولی و مقدار مواد جامد محلول بیشتر و ماندگاری بهتری نسبت به شاهد برخوردار بودند. در هر پنج زمان اندازه‌گیری، بالاترین میزان محتوای فنل، آنتوسیانین کل و سفتی بافت مربوط به تیمار پوترسین 2 میلی‏مولار با پوشش ژل آلوئه­ورا 25 و 33 درصد و کمترین میزان مربوط به شاهد بود. سفتی بافت میوه طی انبارمانی به تدریج کاهش یافت اما این روند در میوه­های تیمار شده به­طور قابل توجهی با سرعت کمتری مشاهده شد. بیشترین میزان سفتی بافت (6311/0 کیلوگرم نیرو) در تیمار ترکیبی پوترسین 2 میلی­مولار و ژل آلوئه­ورا 25 درصد مشاهده شد که تفاوت معنی­داری با شاهد نشان داد. به­طور کلی نتایج نشان داد کاربرد قبل از برداشت پوترسین 2 میلی­مولار و غوطه وری پس از برداشت در ژل آلوئه­ورا 25 و 33 درصد، توانست عمر پس از برداشت این رقم را در مقایسه با شاهد 16 روز بهبود بخشد.
    کلید واژگان
    آنتوسیانین کل
    پوشش طبیعی
    غوطه‌وری
    کیفیت پس از برداشت
    میوه کاری

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2021-05-22
    1400-03-01
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان
    گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان
    گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان

    URI
    https://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.61904.0
    https://jhs.um.ac.ir/article_39511.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817659

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب