نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorقنبری, فردینfa_IR
dc.contributor.authorاکبری, سعدالهfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:21:41Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:21:41Z
dc.date.available1400-03-19T21:21:41Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:21:41Z
dc.date.issued2021-05-22en_US
dc.date.issued1400-03-01fa_IR
dc.date.submitted2020-04-25en_US
dc.date.submitted1399-02-06fa_IR
dc.identifier.citationقنبری, فردین, اکبری, سعداله. (1400). اثر شوک گرما بر تحمل سرمازدگی نشاء خربزه خاتونی (Cucumis melo L.). علوم باغبانی, 35(1), 63-71. doi: 10.22067/jhorts4.v35i1.86372fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v35i1.86372
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_39211.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817656
dc.description.abstractخربزه همانند سایر کدوئیان حساس به سرما است و در دمای پایین آسیب می­بیند. در این تحقیق امکان افزایش تحمل تنش سرما در نشاء خربزه با استفاده از شوک گرمایی بررسی شده است. در مرحله دو برگ کاملاً توسعه یافته، نشاءهای خربزه در معرض شوک دمایی (شامل شاهد و محلول­پاشی با آب در دماهای 20، 45، 50 و 55 درجه سانتی­گراد) قرار گرفتند. یک روز پس از آن نشاءها در شرایط تنش سرما (دمای 3 درجه سانتی­گراد) به مدت 6 ساعت نگهداری شدند. نتایج نشان داد که نشاءهای پیش تیمار شده در پایان دوره سرما میزان رشد بالاتری نسبت به گیاهان شاهد داشتند. پیش تیمار گرمایی سبب افزایش محتوای کلروفیل، پرولین و پراکسید هیدروژن شد و میزان مالون دی آلدهید را نسبت به شاهد کاهش داد. همچنین شوک گرمایی فعالیت آنزیم پراکسیداز را افزایش و فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز را کاهش داد و در نتیجه آن تحمل شرایط تنش توسط گیاه افزایش یافت. به طور کلی نتایج نشان داد که شوک گرمایی (به خصوص دمای 50 و 55 درجه سانتی­گراد) سبب تغییرات فیزیولوژیکی مثبت در گیاه شده و می­تواند تحمل شرایط تنش سرما در نشا خربزه را بالا ببرد.fa_IR
dc.format.extent698
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v35i1.86372
dc.subjectپراکسید هیدروژنfa_IR
dc.subjectپراکسیدازfa_IR
dc.subjectپرولینfa_IR
dc.subjectپلی فنل اکسیدازfa_IR
dc.subjectمالون دی آلدهیدfa_IR
dc.titleاثر شوک گرما بر تحمل سرمازدگی نشاء خربزه خاتونی (Cucumis melo L.)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ایلامfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ایلامfa_IR
dc.citation.volume35
dc.citation.issue1
dc.citation.spage63
dc.citation.epage71


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد