نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحسینی فرهی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorمحمدی نیا, غضنفرfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:20:25Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:20:26Z
dc.date.available1400-03-19T21:20:25Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:20:26Z
dc.date.issued2020-05-21en_US
dc.date.issued1399-03-01fa_IR
dc.date.submitted2019-04-22en_US
dc.date.submitted1398-02-02fa_IR
dc.identifier.citationحسینی فرهی, مهدی, محمدی نیا, غضنفر. (1399). بهبود تحمل به شوری و جذب عناصر غذایی در فلفل دلمه‌ای با کاربرد اسید سالسیلیک و اسید هیومیک. علوم باغبانی, 34(1), 91-106. doi: 10.22067/jhorts4.v34i1.80187fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v34i1.80187
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_37221.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817643
dc.description.abstractتنش شوری یکی از مهم­ترین عوامل محیطی محدود کننده رشد می­باشد که آثار بسیار نامطلوبی بر رشد و عملکرد گیاهان می­گذارد. به منظور بررسی تأثیر سالسیلیک­اسید و هیومیک­اسید بر بهبود تحمل به شوری و میزان جذب عناصر معدنی در فلفل دلمه­ای تحت تنش شوری، آزمایشی به صورت فاکتوریل (سه فاکتوره) در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در یک گلخانه تجاری در شهر یاسوج انجام گرفت. فاکتور اول سالسیلیک اسید در سه سطح صفر، یک و دو میلی­مولار، فاکتور دوم هیومیک­اسید در دو سطح صفر و 5 در هزار و فاکتور سوم شوری آب آبیاری در سه سطح صفر، 50 و 100 میلی­مولار نمک کلریدسدیم بود. صفاتی از قبیل ارتفاع گیاه، تعداد برگ، تعداد گل، تعداد میوه، متوسط وزن میوه، عملکرد کل، وزن تر و خشک اندام هوایی و ریشه و غلظت عناصر معدنی پتاسیم، کلسیم، آهن و سدیم در ریشه و برگ فلفل اندازه­گیری گردید. نتایج نشان داد که شوری تأثیر معنی‌داری بر کاهش پارامترهای رشدی گیاه فلفل داشت. کاربرد هیومیک­اسید و سالسیلیک­اسید باعث کاهش اثرات منفی تنش شوری گردید به‌طوری‌که در اکثر صفات باعث بهبود خصوصیات کمی فلفل گردید. میزان جذب عناصر معدنی پتاسیم، کلسیم و آهن با کاربرد سالسیلیک­اسید و هیومیک­اسید در شرایط تنش شوری افزایش یافت. بنابراین کاربرد هیومیک­اسید و سالسیلیک­اسید می­تواند در بهبود تحمل به شوری در گیاه فلفل دلمه‌ای مؤثر باشد.fa_IR
dc.format.extent1068
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v34i1.80187
dc.subjectپتاسیمfa_IR
dc.subjectکلسیمfa_IR
dc.subjectآهنfa_IR
dc.subjectعملکردfa_IR
dc.subjectتعداد میوهfa_IR
dc.titleبهبود تحمل به شوری و جذب عناصر غذایی در فلفل دلمه‌ای با کاربرد اسید سالسیلیک و اسید هیومیکfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوجfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوجfa_IR
dc.citation.volume34
dc.citation.issue1
dc.citation.spage91
dc.citation.epage106


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد