• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی
    • دوره 34, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی
    • دوره 34, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بهبود تحمل به شوری و جذب عناصر غذایی در فلفل دلمه‌ای با کاربرد اسید سالسیلیک و اسید هیومیک

    (ندگان)پدیدآور
    حسینی فرهی, مهدیمحمدی نیا, غضنفر
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.043 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقالات پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    تنش شوری یکی از مهم­ترین عوامل محیطی محدود کننده رشد می­باشد که آثار بسیار نامطلوبی بر رشد و عملکرد گیاهان می­گذارد. به منظور بررسی تأثیر سالسیلیک­اسید و هیومیک­اسید بر بهبود تحمل به شوری و میزان جذب عناصر معدنی در فلفل دلمه­ای تحت تنش شوری، آزمایشی به صورت فاکتوریل (سه فاکتوره) در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در یک گلخانه تجاری در شهر یاسوج انجام گرفت. فاکتور اول سالسیلیک اسید در سه سطح صفر، یک و دو میلی­مولار، فاکتور دوم هیومیک­اسید در دو سطح صفر و 5 در هزار و فاکتور سوم شوری آب آبیاری در سه سطح صفر، 50 و 100 میلی­مولار نمک کلریدسدیم بود. صفاتی از قبیل ارتفاع گیاه، تعداد برگ، تعداد گل، تعداد میوه، متوسط وزن میوه، عملکرد کل، وزن تر و خشک اندام هوایی و ریشه و غلظت عناصر معدنی پتاسیم، کلسیم، آهن و سدیم در ریشه و برگ فلفل اندازه­گیری گردید. نتایج نشان داد که شوری تأثیر معنی‌داری بر کاهش پارامترهای رشدی گیاه فلفل داشت. کاربرد هیومیک­اسید و سالسیلیک­اسید باعث کاهش اثرات منفی تنش شوری گردید به‌طوری‌که در اکثر صفات باعث بهبود خصوصیات کمی فلفل گردید. میزان جذب عناصر معدنی پتاسیم، کلسیم و آهن با کاربرد سالسیلیک­اسید و هیومیک­اسید در شرایط تنش شوری افزایش یافت. بنابراین کاربرد هیومیک­اسید و سالسیلیک­اسید می­تواند در بهبود تحمل به شوری در گیاه فلفل دلمه‌ای مؤثر باشد.
    کلید واژگان
    پتاسیم
    کلسیم
    آهن
    عملکرد
    تعداد میوه

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2020-05-21
    1399-03-01
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج

    URI
    https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v34i1.80187
    https://jhs.um.ac.ir/article_37221.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817643

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب