نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorرشیدی, آزادهfa_IR
dc.contributor.authorنعمتی, سید حسینfa_IR
dc.contributor.authorبزرگ, نرگسfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:18:52Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:18:53Z
dc.date.available1400-03-19T21:18:52Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:18:53Z
dc.date.issued2019-05-22en_US
dc.date.issued1398-03-01fa_IR
dc.date.submitted2017-07-16en_US
dc.date.submitted1396-04-25fa_IR
dc.identifier.citationرشیدی, آزاده, نعمتی, سید حسین, بزرگ, نرگس. (1398). بررسی اثر کیفیت نور و رقم بر برخی ویژگی‌های فیزیولوژیکی و زراعی نشای خربزه (Cucumis melo Gr. Inodorus). علوم باغبانی, 33(1), 41-51. doi: 10.22067/jhorts4.v33i1.66168fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v33i1.66168
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_36789.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817627
dc.description.abstractبه منظور مطالعه اثر کیفیت نور و نوع رقم بر خصوصیات رویشی نشای خربزه Cucumis melo Gr. Inodorus آزمایشی به صورت کرت خرد شده بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 5 تکرار انجام پذیرفت و نشای دو رقم خربزه (خاتونی و قصری) تا مرحله چهار برگی تحت تاثیر چهار ترکیب نور(15 درصد آبی : 85 درصد قرمز،30 درصد آبی :70 درصد قرمز و نور لامپ‌های فلورسنت و پرفشار سدیم) قرار گرفتند. بیشترین وزن تر(81/5 گرم) و خشک(43/0 گرم) برگساره در رقم قصری و بیشترین وزن تر ریشه(95/1 گرم) در رقم خاتونی با ترکیب 15٪آبی : 85٪قرمز، بیشترین وزن خشک(39/0 گرم) و حجم ریشه(88/1 میلی‌لیتر) با ترکیب 30 درصد آبی : 70 درصد قرمز در رقم قصری، بیشترین محتویات کلروفیل a (77/8 میلی‌گرم بر گرم در وزن تر) و کارتنویید(5/79 میلی‌گرم بر گرم در وزن تر) با ترکیب 30 درصد آبی : 70 درصد قرمز در رقم قصری و بیشترین محتویات کلروفیلb (13/77 میلی‌گرم بر گرم در وزن تر) و کلروفیل کل(42/82 میلی‌گرم بر گرم در وزن تر) با ترکیب 30 درصد آبی : 70 درصد قرمز در رقم خاتونی مشاهده شد. بالاترین شاخص سرعت(31/0 تعداد بر روز) و کمترین میانگین زمان ظهور (2/3 روز) با ترکیب 30 درصد آبی :70 درصد قرمز و بدون اختلاف معنی‌دار با 15 درصد آبی : 85‌ درصد قرمز و بیشترین قطر ساقه (29/4 میلی‌متر) و کمترین ارتفاع ساقه (77/7 سانتی‌متر) با ترکیب 30 درصد آبی : 70 درصد قرمز بدست آمد. کمترین تعداد برگ(3) در نور لامپ فلورسنت بدون تفاوت معنی‌دار با ترکیب‌های 15 درصد آبی : 85 درصد قرمز و 30 درصد آبی : 70 درصد قرمز مشاهده شد. نتایج این آزمایش، بیانگر امکان بهبود یافتن ویژگی‌های کمی نشای ارقام خاتونی و قصری بر اثر کاربرد ترکیبات نورهای آبی و قرمز و در مقایسه با نور لامپ‌های فلورسنت و پرفشار سدیم بود.fa_IR
dc.format.extent490
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v33i1.66168
dc.subjectخاتونیfa_IR
dc.subjectقصریfa_IR
dc.subjectطیف نورfa_IR
dc.subjectکیفیت نورfa_IR
dc.titleبررسی اثر کیفیت نور و رقم بر برخی ویژگی‌های فیزیولوژیکی و زراعی نشای خربزه (Cucumis melo Gr. Inodorus)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentفردوسیfa_IR
dc.contributor.departmentفردوسی مشهدfa_IR
dc.citation.volume33
dc.citation.issue1
dc.citation.spage41
dc.citation.epage51


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد