| dc.contributor.author | منصوری, میثم | fa_IR |
| dc.contributor.author | شور, محمود | fa_IR |
| dc.contributor.author | تهرانی فر, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | سلاح ورزی, یحیی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T21:16:54Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T21:16:54Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T21:16:54Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T21:16:54Z | |
| dc.date.issued | 2015-05-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1394-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2014-01-07 | en_US |
| dc.date.submitted | 1392-10-17 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | منصوری, میثم, شور, محمود, تهرانی فر, علی, سلاح ورزی, یحیی. (1394). بررسی تغییرات بیوشیمیایی ایجاد شده در اثر محلولپاشی سالیسیلیک اسید و تیامین بر گل ژربرا رقم پینک الگانس (Gerbera jamesonii L., cv. Pink Elegance). علوم باغبانی, 29(1), 127-133. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.30746 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.30746 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_34396.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817606 | |
| dc.description.abstract | ژربرا یکی از ده گل مهم شاخه بریده در جهان و ایران از نظر تولید و مصرف محسوب می شود. در مطالعه حاضر، به منظور بررسی اثر محلول-پاشی سالیسیلیک اسید و تیامین بر خصوصیات بیوشیمیایی گل ژربرا، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار در گلخانه تجاری شرکت گل آذین مقصود انجام شد. تیمار های آزمایش شامل صفر (آب شهری؛ شاهد)، سالیسیلیک اسید در غلظت های 75 و 150 میکرومولار و تیامین در غلظت های 250 و 500 میکرومولار بودند. محلول پاشی در دو مرحله و به فاصله دو هفته انجام پذیرفت. نتایج نشان داد که تیمار های مورد استفاده تاثیر معنی داری بر خصوصیات بیوشیمیایی داشتند. تیامین در غلظت 250 میکرومولار سبب افزایش میزان کلروفیل a، b و کلروفیل کل، به ترتیب با میانگین 6/36، 2/17 و 1/61 میکروگرم بر گرم وزن تر شد، در حالیکه بیشترین میزان کاروتنوئید 8/7 میکروگرم بر گرم وزن تر مربوط به تیامین 500 میکرومولار میباشد. از سوی دیگر بیشترین میزان قندهای قابل احیا 5/181 میلی گرم بر گرم وزن تر در تیمار 75 میکرومولار سالیسیلیک اسید مشاهده شد. در این آزمایش، بیشترین میزان فعالیت آنزیم کاتالاز 5/94 و پراکسیداز 7/70 واحد آنزیم بر دقیقه در گرم وزن تر به ترتیب مربوط به تیمار 75 و 150 میکرومولار سالیسیلیک اسید بودند. از اینرو به نظر می رسد سالیسیلیک اسید و تیامین می توانند سبب افزایش رنگیزه های فتوسنتزی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی گل ژربرا شوند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 256 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.30746 | |
| dc.subject | پراکسیداز | fa_IR |
| dc.subject | قندهای قابل احیا | fa_IR |
| dc.subject | کلروفیل | fa_IR |
| dc.subject | کاروتنوئید | fa_IR |
| dc.subject | کاتالاز | fa_IR |
| dc.title | بررسی تغییرات بیوشیمیایی ایجاد شده در اثر محلولپاشی سالیسیلیک اسید و تیامین بر گل ژربرا رقم پینک الگانس (Gerbera jamesonii L., cv. Pink Elegance) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه فردوسی مشهد | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه فردوسی مشهد | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه فردوسی مشهد | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه فردوسی مشهد | fa_IR |
| dc.citation.volume | 29 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 127 | |
| dc.citation.epage | 133 | |