نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکریمی علویجه, مریمfa_IR
dc.contributor.authorعبادی, علیfa_IR
dc.contributor.authorموسوی, امیرfa_IR
dc.contributor.authorسلامی, علیرضاfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:16:31Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:16:32Z
dc.date.available1400-03-19T21:16:31Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:16:32Z
dc.date.issued2015-05-22en_US
dc.date.issued1394-03-01fa_IR
dc.date.submitted2013-08-20en_US
dc.date.submitted1392-05-29fa_IR
dc.identifier.citationکریمی علویجه, مریم, عبادی, علی, موسوی, امیر, سلامی, علیرضا. (1394). بررسی تغیییرات آنزیم‌های کاتالاز و پراکسیداز و پروتئین کل در پاسخ به تنش سرما در برخی ارقام انگور. علوم باغبانی, 29(1), 103-110. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.24987fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.24987
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_34337.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817602
dc.description.abstractسرمازدگی یکی از مهم‌ترین استرس های محیطی می باشد که عملکرد و کیفیت بسیاری از محصولات کشاورزی را تحت تاثیر قرار می دهد. گیاهان مختلف برای تحمل سرما و از بین بردن صدمات ناشی از آن، از سیستم های مختلفی استفاده می‌کنند. یکی از این سیستم‌ها، سیستم آنزیمی می‌باشد. برای درک بهتر پاسخ ارقام مختلف انگور به شرایط تنش دمای پایین، تغییرات آنزیمی در طی زمان‌های مختلف بعد از تنش سرما به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار مورد مطالعه قرار گرفت. نمونه‌های برگی گرفته شده ازگیاهان انگور تحت تنش سرما، برای تهیه عصاره آنزیمی در دمای منهای 80 نگهداری شدند. کاهش دما تا مرز چهار درجه سانتیگراد برای انگیزش و القا ژنهای سنتز کننده پروتئین‌های سازگاری به سرما کافی است. نتایج این آزمایش نشان داد که با کاهش دما فعالیت آنزیمی بین شش رقم انگور ایرانی (اتابکی، خلیلی دانه‌دار، شاهرودی، رجبی سیاه، عسکری و بیدانه سفید) و هم‌چنین انگور آمریکایی ریپاریا تغییر یافت. بیشترین فعالیت آنزیم کاتالاز و پراکسیداز مربوط به انگور خلیلی دانه دار و گونه ریپاریا و کمترین فعالیت مربوط به ارقام رجبی سیاه، بیدانه سفید و شاهرودی بود. فعالیت آنزیم گوئیکولپراکسیداز، در تمامی ارقام در محدوده زمانی 12 ساعت پس از اعمال تنش سرما به حداکثر رسید و پس از آن تقریبا ثابت ماند، در حالی‌که حداکثر فعالیت آنزیم کاتالاز در بین ارقام مورد آزمایش در محدوده زمانی هشت ساعت مشاهده شد. هم‌چنین شرایط تنش باعث افزایش محتوی پروتئین کل در نمونه‌هایمورد آزمایش شد که در این سنجش، رقم خلیلی دانه‌دار بیشترین میزان پروتئین کل را دارا بود و بیشترین تجمع پروتئین در محدوده زمانی 12 ساعت مشاهده شد.fa_IR
dc.format.extent227
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.24987
dc.subjectانگورfa_IR
dc.subjectتنش سرماfa_IR
dc.subjectکاتالازfa_IR
dc.subjectگوئیکولپراکسیدازfa_IR
dc.subjectپروتئین کلfa_IR
dc.titleبررسی تغیییرات آنزیم‌های کاتالاز و پراکسیداز و پروتئین کل در پاسخ به تنش سرما در برخی ارقام انگورfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوریfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تهرانfa_IR
dc.citation.volume29
dc.citation.issue1
dc.citation.spage103
dc.citation.epage110


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد