نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسلیمی, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorشکاری, فریدfa_IR
dc.contributor.authorحمزه ئی, جوادfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:16:26Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:16:26Z
dc.date.available1400-03-19T21:16:26Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:16:26Z
dc.date.issued2015-05-22en_US
dc.date.issued1394-03-01fa_IR
dc.date.submitted2013-06-17en_US
dc.date.submitted1392-03-27fa_IR
dc.identifier.citationسلیمی, فاطمه, شکاری, فرید, حمزه ئی, جواد. (1394). کلروفیل، قند محلول و وزن خشک گل بابونه آلمانی در واکنش به متی‌ جاسمونات درشرایط تنش شوری. علوم باغبانی, 29(1), 87-94. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.22877fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.22877
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_34323.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817601
dc.description.abstractاستفاده از تنظیم کننده های رشد گیاهی در شرایط محیطی تنش زا می تواند رشد گیاه و تولید محصول را بهبود بخشد. بنابراین، در این آزمایش واکنش سرعت فتوسنتز، کلروفیل، میزان قند محلول و عملکرد بابونه آلمانی به متیل جاسمونات در سطوح مختلف شوری مطالعه شد. مقادیر 0، 75، 150، 225 و 300 میکرومولار متیل جاسمونات به همراه سطوح شوری 2، 6، 10 و 14 دسی زیمنس بر متر به صورت فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار ارزیابی شد. اثر متیل جاسمونات و شوری بر سرعت فتوسنتز، اختلاف دمای برگ، محتوای رطوبت نسبی (RWC)، کلروفیل a، b و کلروفیل کل، میزان قند محلول و وزن خشک گل معنی دار شد. اثر متقابل متیل جاسمونات در شوری نیز بر تمامی صفات به جز اختلاف دمای برگ معنی دار بود. بیشترین میزان سرعت فتوسنتزی (99/9 میکرومول CO2 در متر مربع در ثانیه)، RWC (73/91 درصد)، کلروفیل a، b و کلروفیل کل به ترتیب 98/5، 18/41 و 10/45 میلی گرم در گرم و وزن خشک گل (73/3 گرم در گلدان) مربوط به تیمار 75 میکرومولار متیل جاسمونات و شوری 6 دسی زیمنس بر متر بود. ولی، این تیمار با تیمار 75 میکرومولار متیل جاسمونات در سطح شوری 2 دسی زیمنس بر متر از نظر RWC و وزن خشک گل تفاوت نداشت. بیشترین میزان قند محلول نیز از تیمار 75 میکرومولار متیل جاسمونات و سطح شوری 14 دسی زیمنس بر متر حاصل شد. در مجموع، کاربرد متیل جاسمونات منجر به افزایش RWC و کاهش اثرات سوء تنش شوری گردید. با کاهش RWC، میزان فتوسنتز، کلروفیل و وزن خشک گل کاهش و به دنبال آن اختلاف دمای برگ با محیط نیز بیشتر ارزیابی گردید.fa_IR
dc.format.extent228
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.22877
dc.subjectبابونه آلمانیfa_IR
dc.subjectتنش شوریfa_IR
dc.subjectصفات فیزیولوژیکfa_IR
dc.subjectعملکرد گلfa_IR
dc.subjectمتیل جاسموناتfa_IR
dc.titleکلروفیل، قند محلول و وزن خشک گل بابونه آلمانی در واکنش به متی‌ جاسمونات درشرایط تنش شوریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه زنجانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه زنجانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه بوعلی سیناfa_IR
dc.citation.volume29
dc.citation.issue1
dc.citation.spage87
dc.citation.epage94


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد