نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorروشنی, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorمرتضوی, سید محمد حسنfa_IR
dc.contributor.authorمستعان, احمدfa_IR
dc.contributor.authorصیاحی, ناجیfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:16:20Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:16:21Z
dc.date.available1400-03-19T21:16:20Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:16:21Z
dc.date.issued2015-05-22en_US
dc.date.issued1394-03-01fa_IR
dc.date.submitted2013-05-19en_US
dc.date.submitted1392-02-29fa_IR
dc.identifier.citationروشنی, فاطمه, مرتضوی, سید محمد حسن, مستعان, احمد, صیاحی, ناجی. (1394). ارزیابی تأثیر روش ضدعفونی ونوع بسته‌بندی برشاخص‌های کیفی رطب رقم برحی (Phoenix dactylifera cv. Barhee). علوم باغبانی, 29(1), 79-86. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.21894fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.21894
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_34308.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817600
dc.description.abstractرقم برحی یکی از مهم‌ترین ارقام تجاری خرما می‌باشدکه تولید آن در ایران عمدتاً در استان خوزستان صورت می‌گردد. این رقم در هر سه مرحله پایانی نمو به‌ویژه مرحله رطب، طرفداران زیادی دارد. بافت میوه خرما در مرحله رطب نرم بوده و به علت رطوبت و قند بالا، خیلی زود توسط میکروارگانیسم‌ها آلوده شده و عمر نگهداری کوتاهی دارد. استفاده از روش‌های نوین جهت ضدعفونی و بسته‌بندی مناسب می‌تواند با کاهش این محدودیت‌ها، سبب گسترش بازار مصرف این محصول با ارزش شود. در این پژوهش میوه‌های خرمای رقم برحی در مرحله رطب برداشت و پس از ضدعفونی به دو روش پاستوریزاسیون با حرارت و پرتودهی فرابنفش در بسته‌های از جنس پلی‌پروپیلن به دو روش کاملاً بسته (سیل) و منفذدار بسته‌بندی شدند. میوه‌ها در دمای 5 درجه سانتی‌گراد قرار گرفته و پس از گذشت سه ماه از نظر خصوصیات بیوشیمیایی و کیفی شامل درصدکاهش وزن، درصد آب بافت، غلظت مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی، غلظت ترکیبات فنولی، میزان کلنی کپک رشد یافته و رنگ ظاهری آنالیز شدند. این پژوهش بصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی در سه تکرار طراحی و اجرا شد. نتایج نشان دادکه ضدعفونی میوه‌ها به هر دو روش سبب کنترل قابل توجه بار میکروبی میوه رطب گردید و میوه‌های ضدعفونی شده با پرتو فرابنفش، کم‌ترین تغییرات از نظر رنگ سطحی، درصد کاهش وزن، اسیدیته قابل تیتر و غلظت مواد جامد محلول راداشتند. هم‌چنین میوه‌های قرار گرفته در بسته‌بندی سیل کاهش وزن ناچیزی داشته، و به دلیل عدم قرار گرفتن در معرض هوای محیط، از تغییرات رنگ و آلودگی میکروبی ناچیزی برخوردار بودند.fa_IR
dc.format.extent218
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.21894
dc.subjectخرماfa_IR
dc.subjectرطبfa_IR
dc.subjectپرتودهی فرابنفشfa_IR
dc.subjectپاستوریزاسیونfa_IR
dc.subjectبسته‌بندی و کیفیتfa_IR
dc.titleارزیابی تأثیر روش ضدعفونی ونوع بسته‌بندی برشاخص‌های کیفی رطب رقم برحی (Phoenix dactylifera cv. Barhee)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه شهید چمران اهوازfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه شهید چمران اهوازfa_IR
dc.contributor.departmentمؤسسه تحقیقات خرما و میوه‌های گرمسیریfa_IR
dc.contributor.departmentمؤسسه غذا و داروی استان خوزستانfa_IR
dc.citation.volume29
dc.citation.issue1
dc.citation.spage79
dc.citation.epage86


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد