| dc.contributor.author | موسوی, سمیه | fa_IR |
| dc.contributor.author | هادی, فرانک | fa_IR |
| dc.contributor.author | آذربانی, فریده | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-13T08:28:42Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-03T08:28:43Z | |
| dc.date.available | 1400-03-13T08:28:42Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-03T08:28:43Z | |
| dc.date.issued | 2021-02-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1399-11-13 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | موسوی, سمیه, هادی, فرانک, آذربانی, فریده. (1399). مطالعهی فعالیت آنتی اکسیدانی عصارهی هیدروالکلی گیاه Thymus Kotschyanus و تأثیر آن بر فعالیت آنزیم پاراکسوناز 1 سرمی افراد سالم و دیابتی در شرایط آزمایشگاهی. مجله دیابت و متابولیسم ایران, 20(3), 157-166. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2345-4008 | |
| dc.identifier.issn | 2345-4016 | |
| dc.identifier.uri | http://ijdld.tums.ac.ir/article-1-5986-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/812542 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: گونههای آویشن مقادیر قابل توجهی از ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی دارند و فعالیتهای آنتیاکسیدانی قوی را نشان میدهند. پاراکسوناز 1 بهعنوان آنزیم آنتیاکسیدان عمل میکند و لیپوپروتیینها با چگالی پایین را در برابر اکسیداسیون محافظت میکند. هدف از این مطالعه ارزیابی ظرفیت آنتیاکسیدانی عصارهی هیدروالکی آویشن و تأثیر آن بر فعالیت آنزیم پاراکسوناز1 سرمی افراد سالم و دیابتی است.
روشها: فعالیت آنتیاکسیدانی و شناسایی گروههای عاملی ترکیبات موجود در عصارهی هیدروالکلی گیاه بهترتیب با استفاده از آزمونهای مهار رادیکال آزاد DPPH و آنالیز طیف سنجی FTIR تعیین شد. فعالیت آنزیم پاراکسوناز1 در 40 فرد سالم و دیابتی با اندازهگیری میزان هیدرولیز سوبسترای پاراوکسون به P نیتروفنل و جذب در 405 نانومتر انجام شد. نتایج با آزمونهای دانکن و t مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: مقدار IC50 (غلظت مهار رادیکالهای آزاد DPPH ) برابر با 5/477 میکروگرم بر میلیلیتر بهدست آمد. بررسی طیف FTIR وجود مولکولهای زیستی حاوی گروه هیدروکسیل و حلقهی آروماتیک را در عصارهی هیدروالکلی گیاه نشان داد. فعالیت آنزیم پاراکسوناز سرمی افراد سالم و دیابتی که بهمدت 15 دقیقه در معرض عصاره با غلظت mg/mL ۱ قرار گرفتند، بهترتیب 57/3 ± 95/49 و 25/3 ± 05/51 درصد افزایش یافت.
نتیجه گیری: گرچه تفاوت معنیداری بین فعالیت آنزیم سرمی افراد سالم و دیابتی در حضور و بدون حضور عصاره وجود نداشت، اما میزان فعالسازی آنزیم تحت تأثیر عصاره در افراد سالم و بیمار تفاوت معنیداری نداشت. عصارهی گیاه، فعالیت آنزیم پاراکسوناز را احتمالاً بهدلیل داشتن خاصیت آنتیاکسیدانی و حضور ترکیبات فنلی افزایش میدهد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دیابت و متابولیسم ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Diabetes and Lipid Disorders | en_US |
| dc.subject | آویشن | fa_IR |
| dc.subject | دیابت | fa_IR |
| dc.subject | آنتیاکسیدانی | fa_IR |
| dc.subject | پاراکسوناز | fa_IR |
| dc.subject | تخصصي | fa_IR |
| dc.title | مطالعهی فعالیت آنتی اکسیدانی عصارهی هیدروالکلی گیاه Thymus Kotschyanus و تأثیر آن بر فعالیت آنزیم پاراکسوناز 1 سرمی افراد سالم و دیابتی در شرایط آزمایشگاهی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیست شناسی، دانشکدهی علوم پایه | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیست شناسی، دانشکدهی علوم پایه | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیست شناسی، دانشکدهی علوم پایه | fa_IR |
| dc.citation.volume | 20 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 157 | |
| dc.citation.epage | 166 | |