نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorجدی, سمیراfa_IR
dc.contributor.authorرضائی, مسعودfa_IR
dc.contributor.authorآل بوفتیله, مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-13T07:26:06Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-03T07:26:06Z
dc.date.available1400-03-13T07:26:06Zfa_IR
dc.date.available2021-06-03T07:26:06Z
dc.date.issued2021-02-01en_US
dc.date.issued1399-11-13fa_IR
dc.identifier.citationجدی, سمیرا, رضائی, مسعود, آل بوفتیله, مهدی. (1399). مقاله علمی – پژوهشی: استخراج و ارزیابی ویژگی‌‌های ضد اکسایشی و امولسیون کنندگی آلژینات استخراجی از جلبک قهوه‌‌ای Sargassum ilicifolium. مجله علمي شيلات ايران, 29(6), 167-178.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2420-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/811857
dc.description.abstractآلژینات یکی از پلی‌‌ساکاریدهای منحصربه‌فرد موجود در جلبک‌‌های قهوه‌‌ای است که به طور گسترده در صنایع نساجی، کاغذ، غذایی، داروئی، پزشکی و آرایشی-بهداشتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. سواحل جنوبی کشور ما دارای تعداد زیادی گونه جلبک‌‌ قهوه‌‌ای می‌‌باشد. اما متاسفانه تاکنون مطالعات محدودی جهت استخراج  پلی‌‌ساکارید آلژینات از این منابع صورت پذیرفته است. بر این اساس در تحقیق حاضر پلی‌‌ساکارید آلژینات از جلبک قهوه‌‌ای Sargassum ilicifolium استخراج و خالص‌‌سازی گردید. در ادامه بازده، وزن مولکولی، ویژگی‌‌های ضداکسایشی (خنثی کنندگی رادیکال آزاد DPPH و قدرت کاهندگی آهن) و امولسیون کنندگی (شاخص امولسیفایری) آلژینات استخراج شده، ارزیابی گردید. همچنین طیف سنجی مادون قرمز با تبدیل فوریه (FT-IR) برای شناسایی گروه‌‌های عاملی آلژینات مورد استفاده قرار گرفت. بازده پلی‌‌ساکارید استخراج شده 24/1±84/20 درصد (بر مبنای وزن خشک جلبک) بود. نتایج طیف FT-IR نشان داد که پلی‌‌ساکارید استخراج شده عمدتاً آلژینات سدیم می‌‌باشد. وزن مولکولی آلژینات استخراج شده 1865 کیلو دالتون اندازه‌‌گیری شد. میزان مهارکنندگی رادیکال‌‌های آزاد DPPH و کاهندگی آهن آلژینات استخراجی در غلظت یک میلی‌گرم بر میلی‌لیتر به‌ترتیب 03/2±17/18 درصد و 004/0±155/0 (جذب) اندازه‌‌گیری شدند. آلژینات استخراج شده قادر به امولسیون کردن روغن‌‌های آفتابگردان، ذرت و کانولا بوده است که در این بین بیشترین و کمترین مقدار شاخص امولسیون کنندگی به‌ترتیب در روغن‌‌های آفتابگردان و کانولا مشاهده شدند. به طورکلی، نتایج تحقیق حاضر نشان داد که آلژینات استخراجی از گونه S. ilicifolium دارای ویژگی‌‌های ضد اکسایشی متوسط و امولسیون کنندگی بالا می‌‌باشد.fa_IR
dc.format.extent838
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectجلبک‌‌های قهوه‌‌ایfa_IR
dc.subjectSargassum ilicifoliumfa_IR
dc.subjectآلژیناتfa_IR
dc.subjectویژگی‌‌های ضداکسایشیfa_IR
dc.subjectویژگی‌‌های امولسیون کنندگیfa_IR
dc.subjectبيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتيfa_IR
dc.titleمقاله علمی – پژوهشی: استخراج و ارزیابی ویژگی‌‌های ضد اکسایشی و امولسیون کنندگی آلژینات استخراجی از جلبک قهوه‌‌ای Sargassum ilicifoliumfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.contributor.departmentموسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورfa_IR
dc.citation.volume29
dc.citation.issue6
dc.citation.spage167
dc.citation.epage178


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد