• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 29, شماره 6
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 29, شماره 6
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقاله علمی – پژوهشی: استخراج و ارزیابی ویژگی‌‌های ضد اکسایشی و امولسیون کنندگی آلژینات استخراجی از جلبک قهوه‌‌ای Sargassum ilicifolium

    (ندگان)پدیدآور
    جدی, سمیرارضائی, مسعودآل بوفتیله, مهدی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    838.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    آلژینات یکی از پلی‌‌ساکاریدهای منحصربه‌فرد موجود در جلبک‌‌های قهوه‌‌ای است که به طور گسترده در صنایع نساجی، کاغذ، غذایی، داروئی، پزشکی و آرایشی-بهداشتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. سواحل جنوبی کشور ما دارای تعداد زیادی گونه جلبک‌‌ قهوه‌‌ای می‌‌باشد. اما متاسفانه تاکنون مطالعات محدودی جهت استخراج  پلی‌‌ساکارید آلژینات از این منابع صورت پذیرفته است. بر این اساس در تحقیق حاضر پلی‌‌ساکارید آلژینات از جلبک قهوه‌‌ای Sargassum ilicifolium استخراج و خالص‌‌سازی گردید. در ادامه بازده، وزن مولکولی، ویژگی‌‌های ضداکسایشی (خنثی کنندگی رادیکال آزاد DPPH و قدرت کاهندگی آهن) و امولسیون کنندگی (شاخص امولسیفایری) آلژینات استخراج شده، ارزیابی گردید. همچنین طیف سنجی مادون قرمز با تبدیل فوریه (FT-IR) برای شناسایی گروه‌‌های عاملی آلژینات مورد استفاده قرار گرفت. بازده پلی‌‌ساکارید استخراج شده 24/1±84/20 درصد (بر مبنای وزن خشک جلبک) بود. نتایج طیف FT-IR نشان داد که پلی‌‌ساکارید استخراج شده عمدتاً آلژینات سدیم می‌‌باشد. وزن مولکولی آلژینات استخراج شده 1865 کیلو دالتون اندازه‌‌گیری شد. میزان مهارکنندگی رادیکال‌‌های آزاد DPPH و کاهندگی آهن آلژینات استخراجی در غلظت یک میلی‌گرم بر میلی‌لیتر به‌ترتیب 03/2±17/18 درصد و 004/0±155/0 (جذب) اندازه‌‌گیری شدند. آلژینات استخراج شده قادر به امولسیون کردن روغن‌‌های آفتابگردان، ذرت و کانولا بوده است که در این بین بیشترین و کمترین مقدار شاخص امولسیون کنندگی به‌ترتیب در روغن‌‌های آفتابگردان و کانولا مشاهده شدند. به طورکلی، نتایج تحقیق حاضر نشان داد که آلژینات استخراجی از گونه S. ilicifolium دارای ویژگی‌‌های ضد اکسایشی متوسط و امولسیون کنندگی بالا می‌‌باشد.
    کلید واژگان
    جلبک‌‌های قهوه‌‌ای
    Sargassum ilicifolium
    آلژینات
    ویژگی‌‌های ضداکسایشی
    ویژگی‌‌های امولسیون کنندگی
    بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي

    شماره نشریه
    6
    تاریخ نشر
    2021-02-01
    1399-11-13
    ناشر
    موسسه تحقیقات شیلات ایران
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه تربیت مدرس
    دانشگاه تربیت مدرس
    موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور

    شاپا
    1026-1354
    2322-5998
    URI
    http://isfj.ir/article-1-2420-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/811857

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب